Egy fejlesztő egyedül képes volt némileg jobb játékot csinálni, mint a The Day Before csapata. A játék címe a The Day After lett.

2024.01.25. – A The Day Before botrányt talán már senkinek nem kell bemutatni: röviden hamar bukta lett a játék, amit egy egész játékvilág nagyon várt. A napokban nem csak leállították az eredeti játék szervereit, de a fejlesztők egy közleményt is kiadtak, miszerint a gyűlöletkampány tehet a bukásról. A The Day Before fejlesztői állítják, hogy ők nagyon keményen dolgoztak, és mindent megtettek a játék sikeréért, de a játékosok lehordták, így nem volt mit tenni. Mindeközben egy fejlesztő egyedül állt neki megcsinálni az játék eredeti koncepcióját, most pedig, 300 órányi fejlesztésen után itt az első előzetes a The Day Before paródiához.

The Day After

Abban biztosak vagyunk, hogy a The Day Before esetét a játékvilág egyik legnagyobb botrányaként fogják számon tartani a jövőben. Sok vélemény szerint a dolog szándékos volt, megpróbálták átverni az embereket. Mások szerint egész egyszerűen a csapat képtelen volt jó játékot alkotni, annak ellenére, hogy minden lehetőségük meg volt rá. Egyesek szerint olyan csalásról van szó, aminek nem lesz vége: a hírek szerint a fejlesztők már új játékon dolgoznak.

Mindenesetre egy fejlesztő kíváncsi volt arra, hogy egyedül képes-e olyan játékot alkotni, mint amit az eredeti fejlesztők kiadtak a Steamen. Nos, a helyzet az, hogy amit ő egyedül csinált, ránézésre már most jobb, mint az eredeti játék.

 

A fenti játékot Crimson készítette, a Suit For Hire és a hamarosan megjelenő Ronin 2072-ről ismert egyéni fejlesztő. A fejlesztő elárulta: 1500 dollár értékű fejlesztési eszközre és 300 óra fejlesztésre volt szüksége ahhoz, hogy megalkossa, amit látunk. A fejlesztés még a TDB megjelenése előtt indult, a cél pedig az volt, hogy 7 nap alatt újraalkossa a The Day Before egy részét. Ez később egy 300 órás fejlesztéssé bővült, a vicces rész pedig az, hogy egyedül simán elérte azt, amit a Fntastic csapata.

Fontos azonban megjegyezni, hogy mivel Crimson ezt a projektet csak szórakozásból készítette, természetesen nagyon sok hiba és befejezetlen rész van benne. Nem mintha ez eredeti játék nem ilyen lenne. A lényeg ebből az egészből az, hogy egy olyan játékot, amin a Fntastic éveken keresztül dolgozott, valaki poénból megcsinált egyedül, vásárolt elemekből. Ez gondolom elég sokat elmond a The Day Before munkálatairól.

Sajnos a fenti játékot sehol nem lehet letölteni vagy kipróbálni, viszont elvileg Crimson tervez egy kooperatív zombis túlélőjátékot majd valamikor.

Ezt láttad már?

Lennél macska? Ebben a 8 zseniális játékban kidorombolhatod magad

×