Amikor már elhittük, hogy nem kell többet cikkezzünk a The Day Before-ról, megjelentek a fejlesztők és nyilvánosságra hoztak egy nyilatkozatot a bukásukról.

2024.01.24. – Amikor bejelentették a The Day Before érkezését, megmondom őszintén, izgatott voltam. Egy zombis lövölde, aminek van némi Division-beütése akár jól is elsülhet. Potenciál volt benne, ám ami azóta történt a játék körül, közröhej tárgyává tette az egész címet.

Kezdjük egyből a legvégén, a játék már nem létezik. Legalábbis hivatalosan lelőtte a projektet a fejlesztőcég. Vannak ugyan még olyan személyek, akik megpróbálják valamilyen formában feléleszteni, de annak sem feltétlenül látjuk értelmét. A The Day Before ugyanis egy hatalmas hazugság volt. Az előre beharangozott játékmenet köszönőviszonyban sem volt azzal, amit végül kaptunk. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb marketing-anyagot valahonnan lopta a Fntastic. Ugyan azok a szögek, cselekmény, csak más modellekkel, így nem nehéz előzetest gyártani. A játék tehát egy hatalmas katyvaszként élesedett, s alig pár nappal a megjelenése után, kámforrá vált, ahogy a fejlesztőcsapat is. Persze maga a projekt, ha úgy vesszük kifizetődött, körülbelül 3 milliárd forintot kaszálhattak a „csalók”.

Pontosan olyanok, mint a zombik

Azt reméltük, soha többet nem kell már foglalkozzunk a The Day Before-ral, ám ezt úgy tűnik a Fntastic nem támogatja. Most, hogy gyakorlatilag már leáldozott a játéknak és a maradék szerverkapacitást is a föld alá ássák hamarosan, még mindig védi a saját hátsóját a cég. Sőt, elkezdtek ujjal mutogatni a tartalomgyártókra és bloggerekre.

the day before

 

A Fntastic úgy látja, hogy a játék egy online „gyűlöletkampány” áldozata lett. Egy olyan negativitás hullám terítette be, ami fals információkra épül. Több önkéntes is dolgozott a játékon, akik több Discord szerveren is elmondták, hogy nagyon rosszul bánt velük a Fntastic. Természetesen mindezt tagadta a cég, elmondásuk szerint mindenki nagyon jól érezte magát a fejlesztési folyamat során. Az alatt a folyamat során, ami 5 évig tartott és mindent beleadtak, hogy a lehető legjobb játékot tegyék le az emberek elé. Ez mind jól hangzik, csak semmi nyoma ennek a törekvésnek…

Az X-en közzétett nyilatkozatban arra is kitérnek, hogy igazából meg kellene nekik köszönjék a pórul járt vásárlók, hogy visszafizették a játék árát. Hiszen „milyen cég tesz még ilyesmit”? A tündérmesét pedig azzal zárták, hogy ugyan nyertek a „rosszakarók”, de a játék igenis jó volt, hiszen visszavonása után volt, aki „200 dollárt is fizetett érte a feketepiacon”. Hogy az eBay mióta számít feketepiacnak, azt nem tudom, de ha ettől boldogabban alszanak, ennyit engedünk nekik. Csak reméljük, hogy ezzel már végleg nyugton maradnak és nem hallunk felőlük többet.

Ezt olvastad már?

Sose látod az Oscar-jelölt filmeket? A Netflixen 9 már fenn van

×