Éppen csak lekapcsolták a The Day Before szervereit, a fejlesztők valamiért elég magabiztosnak tűnnek egy új projekthez. De kell ez?

Gábor János

2024.01.23. – Bár megerősíteni hivatalos forrásból egyelőre nem sikerült, a lengyel CD-Action úgy tudja, hogy a Fntastic orosz játékfejlesztő máris új játékon dolgozik. Ha ez így van, gyorsan kiheverték a tavalyi (bár, inkább az elmúlt 5-10) év legnagyobb fiaskóját, a The Day Before bukását. Mi is írtunk róla, hogy a játék kritikán aluli állapotban került piacra, ami óriási mélyrepülés ahhoz képest, hogy egykor a Steam legvártabb játéka volt. Aztán első számú közellenség lett, mivel az emberek szimpla lopásként értékelték a befejezetlen cím árusítását.

A shooter ordas buktája – ami miatt alig több, mint egy hónap után január 22-én a szervereit is lelőtték – a jelek szerint nem tartja vissza attól a Fntastic közutálatnak örvendő vezetőit attól, hogy új projektet vegyenek a nyakukba. A CD-Action a cég korábbi dolgozójánál érdeklődve tudta meg, hogy a két Gotovtsev egy mobiljáték fejlesztésére keres embereket. Ehhez nem csak új, lehetséges kollégákat kerestek meg, hanem olyanoknak is küldtek e-mailt, akiket korábban, még a The Day Before projekt alatt kirúgtak. Vastag a bőr, na. És úgy tűnik, kifizetődő, mert az iXBT Games YouTube csatorna szerint

vannak, akik még mindig bíznak a vezetőkben és visszamennek leszerződni velük.

Ha Eduard és Aisen Gotovtsev tényleg gründol egy új csapatot egy új játékhoz, kötve hisszük, hogy azt az összeomlott The Day Before-tól már elkülöníthetetlen Fntastic égisze alatt teszik, mivel a stúdiót az anyagi bukásra hivatkozva bezárták. Mondjuk a negatív reklám is reklám, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy a nevük ismertsége miatt tovább dolgozhatnak a gaming iparban.

Pedig a The Day Before tényleg rettenetes lett:

Ha csak a falat bámulod is jobban jársz, mint a The Day Before-ral

×