Úgy tűnik, hogy nagyon durva árat kell fizetnie annak, aki a játék törlése után is szeretné kipróbálni a The Day Before-t.

2023.12.20. – Oké, oké, mély levegő! Szerintem mindenki tud arról, hogy milyen viharos volt a The Day Before című játék elő-és utóélete. A világ egyik legjobban várt játéka volt, a sok-sok viszontagságos dolog és a rengeteg késés után nemrég elindult early acces változatban. A játék azonban persze nem olyan volt, mint elvártuk, sőt: egy nagy kalap kaki lett. A stúdió azóta bezárt, a Valve pedig eltávolította a játékot a Steamről. Ezzel azt hinnénk, le is zárult a történet, legalábbis azok számára, akik nem vették meg.

Vannak azonban olyanok, akik számára még mindig nehézkes visszakapni a pénzt a játékért, ami persze rengeteg felháborodást és vitát szül. Úgy tűnik, hogy haszonlesők most ezt a helyzetet szeretnék kihasználni. A GameRant beszámolója szerint a The Day Before kulcsokat most az online piactereken többszörös áron árulják, a játékkal aktivált fiókokért pedig akár 1000 dollárt (kb. 350 ezer forintot) is elkérhetnek.

Haszonlesők

Ahogy SrGarrus kiemelte a Twitteren, az egyes kulcsok elképesztő áron bukkannak fel különböző platformokon, néhol akár 200 dollárba is kerülhet egy. Ez azt jelenti, hogy az eredetileg 40 eurós játék (kb. 15 ezer forint) most akár 70 ezer forintnak megfelelő összegért találhat gazdát. A G2A piactéren a már törölt játék kulcsai szintén több mint 230 dollárért láthatók, ami tovább erősíti a trendet. Ami még durvább, hogy a kulcsok el is fogytak.

A The Day Before-ból egyébként eredetileg körülbelül 200 ezer példányt adtak el, aminek több mint a felét egy napon belül refundolták. A játékosok száma alig pár nap alatt csaknem 90%-os csökkenés mutatott. Most, hogy a játékot eltávolították a Steamről és elérhetetlenné vált, a sclaperek kihasználják, hogy nem érhető el. A kérdés persze az, hogy kinek kell ez a játék, ha ennyire rossz, ráadásul ilyen elképesztő összegekért? Természetesen azok, akik pont a rossz híre miatt szeretnék kipróbálni, vagy szeretnék még jobban bemutatni a játék hiányosságait. Az ilyen ritkaságok mindig sokat érnek az interneten. A stúdió a The Day Before létezésének minden nyomát szeretné eltűntetni, így később bizony ez a ritkaság valóban kuriózum lehet.

Annak ellenére, hogy a kiadó Mytona vállalta, hogy igyekszik visszaadni a pénzt azoknak, akik megvették a játékot, néhány talán még mindig meg akarják venni. Ehhez viszont erősen a zsebbe kell nyúlni.

Ezt láttad már?

Törlik az HBO talán legviccesebb sorozatát, ami egy vámpír reality

×