Kevés viccesebb dolog történt a tévéképernyőn az utóbbi pár évben annál, amit ebben a sorozatban művelt, néhány teljesen idióta vámpír.

Gábor János

2023.12.20. – Fontos fejezet zárul le hamarosan a tévés komédiák történetében: hivatalosan is bejelentették, hogy a hatodik évad után nem folytatják a döbbenetesen vicces, nálunk az HBO Maxon látható What We Do in the Shadowst. A (nyilván) fiktív vámpír reality néhány többszáz éves vérszívó sztorija, akik egymás lakótársai, annak minden elképzelhető nyavajájával együtt. Időtlen idők óta együtt élnek, unják és idegesítik egymást, amivel folyamatosan életveszélybe szerencsétlenkedik magukat. A biztos haláltól gyakran csak egyikük familiárisa, vagyis emberi szolgája (akinek bekamuzták, hogy örökéletű vámpírt csinálnak belőle, ha jól dolgozik) tudja megóvni őket.

A sorozat annak a 2014-es Hétköznapi vámpírok című filmnek a tévés változata,

amivel az azóta Oscart nyerő, MCU-ban is sikeres Taika Waititi színész-rendező világhírre tett szert. A film persze – az elvontsága és alacsony költségvetésű megvalósítása miatt – nem volt klasszikus kasszasiker, de a reality stílusban forgatott vámpír komédia tulajdonképpen kultfilm lett. Az ötlet istenien eredeti, a színészek a 2019-ben indult sorozatban is remekelnek, ráadásul a történetet megfejelték egy energiavámpír karakterrel, Colin Robinsonnal is (lenti képen jobbról a 3.), aki új lehetőségeket nyitott a műfajban. Az a módszere, hogy minél unalmasabb, minél fárasztóbb sztorizással húzza le az embereket, majd falja be az elvont energiát.

Forrás: FX

Biztos a búcsú

Az HBO-n futó vámpír vígjáték színvonala hullámzó, de ha bírod az abszurd akasztófahumort, semmi sem fog majd vissza attól, hogy bedaráld az eddig felkerült öt évad 50 darab 20-30 perces epizódját. Sajnos biztossá vált viszont, hogy az öröm jövőre véget ér – jelentette a Vulture. A magazin a gyártó FX stúdiótól tudta meg, hogy a januárban kezdődő forgatáson már az utolsó 10 részt veszik fel. A sorozat 17 Emmy-díj jelöléssel és egy győzelemmel, felejthetetlen alakításokkal, csodás humorral, feszült izgalommal és persze helyenként szándékosan abszurd brutalitással nevettette a nézőket. Kár érte, de nyilván azért zárják le, mert szeretnék, ha nem laposodna el, amire spoilerezés nélkül csak annyit lehet írni: a történet jelen állása szerint valóban minden esély meglenne rá, ha tovább húznák egy búcsú évadnál.

Azért a hónapban még bőven lesz mit nézni az HBO-n:

Őrületes mennyiségű film és sorozat jön az HBO Maxra decemberben

×