Steven Spielberg és Tom Hanks eddig két minisorozatot készített az HBO-nak a II. világháború eseményeiből. A harmadikat másik szolgáltatónál láthatjuk.

2023.10.06. – A Spielberg és Hanks nevével fémjelzett Az elit alakulat anno nagyon magasra tette a lécet. Mivel közfelkiáltással a világ legjobb II. világháborús sorozatáról van szó, baromi nehéz volt hozni a színvonalat egy második évadhoz. Az új történetet elmesélő The Pacific – A hős alakulat szintén nagyra becsült HBO-s minisorozat lett, így sok tekintet szegeződött a következő évadra, amiről egy ideje tudni lehet, hogy a világháború légicsatáit dolgozza fel.

De nem az HBO-n, hanem már az Apple TV+-on.

A neves filmesek a Ryan közlegény megmentésének forgatása alatt döntötték el, hogy nagyon magas színvonalú világháborús sorozatokban mondják el olyan csaták történetét, amelyeket nem lehet egy-egy mozifilmben feldolgozni. Spielberg és Hanks társproducerként jegyzi a 2001-es Az elit alakulatot illetve a 2010-es The Pacific – A hős alakulatot, és ez nem lesz másként a technikailag harmadik évadnak tekinthető Masters of the Airrel sem. A címből adódik, hogy az eddig meg nem énekelt amerikai bombázó és vadászpilóták, nevezetesen a 8. Légierő katonáinak sztorijáról van szó.

Forrás: Apple TV+

„Tom és Steven mindig is szerette volna filmen megjeleníteni azt, amit szerzőnk, Don Miller ‘a hadviselés történetében egyedülálló eseménynek’ nevez”

– idézte fel Gary Goetzman társproducer az Apple TV+ blogján. A szolgáltató közleményben jelentette be, hogy az HBO-tól anyagi okokból 2019-ben átvett projektjük elkészült, és hamarosan bemutatják. Úgy hírlik, hogy a kilencrészes minisorozat még az Apple-nek is kis híján nagy falat volt, hiszen kb. 250 millió dollárból készült. Óriási büdzsé, ami azt sejteti, hogy ismét baromi látványos háborús sorozatot kapunk.

Világháború a levegőből

A színészekre szintén nem lehet panasz: a „Véres 100-nak” is nevezett 100. Bombázó Szakasz tagjait Austin Butler (Elvis, Volt egyszer egy… Hollywood), Barry Keoghan (Dunkirk, A sziget szellemei), Callum Turner (Legendás állatok, Háború és béke), Anthony Boyle (Tolkien), Ben Radcliffe (Vaják) és például Edward Ashley (V. Henrik, Terror) alakítja.

A szinopszis szerint „öt mérfölddel a föld felett, az ellenséges vonalak mögött, tizenegy ember egy ‘Repülő Erőd’ néven ismert bombázóval harcol a német vadászgépek hadával”. Izgalmasan hangzik. A Masters of the Air első két epizódja 2024. január 26-án debütál az Apple TV+-on, és utána minden héten kijön egy újabb rész, egészen március 15-ig.

Addig az első két évadot is érdemes bedarálni:

Végre a Netflix is megszerezte a világ legjobb háborús sorozatát

×