Hugh Laurie (Dr. House) óriási átalakulással jelenik meg az első előzetesben, de nem a sztárok miatt teszed le a hajad, amikor megnézed.

II. világháborús, négyrészes drámasorozatban alakítja a magyar főváros Párizst, abban a történelmi időszakban, amikor a nácik megszállták Franciaországot. A félig romba dőlt városból menekülni akaró civilek között ott van apa (Mark Ruffalo) és vak lánya (a valóságban is világtalan Aria Mia Loberti), akik egy nagy gyémántot rejtegetve akarnak lelépni és valahol máshol új életet kezdeni. Ahogy elnézzük, az apa fogságba esik, és a lányt a nagybátyja (a szakáll alatt alig felismerhető Hugn Laurie) veszi magához. Közben rádiókapcsolaton keresztül kibomló szerelmi szál, a híresen masszív francia ellenállás és sok-sok robbanás rázza meg a szívünket lelkünket.

A 24.hu-nak azt is sikerült összeszedni, hogy milyen magyar épületek és környezetek alakítanak francia helyszíneket. Ők megtalálták

  • Ybl Miklós csodás művét, a Festetics-palotát (ma Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem),
  • a Pollack Mihály munkája nyomán bővített és negyed százada üresen álló Zichy-kastélyt,
  • a Rochlitz Gyula és Feketeházy János tervezte Keleti pályaudvart,
  • Alpár Ignác szépséges munkáját, a Tőzsdepalotát, ahol ma a közmédia tanyázik
  • és a Champs-Elysées-t alakító Vécsey utcát.

A csodálatos zenei aláfestést kapó előzetesben senki nem szól egy árva szót sem, mégis ez az egyik legerősebb ízelítő, amit a Netflix valaha gyártott. Érdekes, hogy egy kicsit mindig jobb magyarnak lenni, amikor az ember ilyen produkciókban látja viszont a hazai környezetet.

 

Nagyon reméljük, hogy tényleg jó, mert ez alapján úgy tűnik, minden a helyén van. A láthatatlan fény (All the Light We Cannot See) 2023. november 2-án kerül fel a Netflixre.

A szolgáltatót persze nem mindig izgatja a történelmi hűség:

Történelemhamisítás? – Óriási a balhé a Netflix fekete bőrű Kleopátrája miatt

 

×