Még a Max Payne első és második részének remake-je előtt a modderek alaposan felújították a gyógyszerfüggő ex-zsaru harmadik egyszermélyes hadjáratát.


Bódi Dániel

2024.02.16. – A Rockstar Games valószínűleg tökéletesen tisztában van azzal, milyen méltánytalanul bánik az egyik legnagyobb akciójáték legendával, Max Payne-nel, aminek jogain idestova már vagy két évtizede csücsül. Nem véletlen, hogy a családja halála miatt kielégíthetetlen bosszúvágy mardosta ex-zsaru feltámasztásával az eredeti fejlesztőket, a Remedy-t bízták meg, akik a saját misztikus univerzumuk egyengetése mellett örömmel szorítanak időt az első két Max Payne remake-jére is.

A teljes egészében Rockstar készítette Max Payne 3 viszont kimarad a felújítósdiból, és bár biztosan sokan szomorkodnak emiatt, de igazság szerint a brazil kitérőnek nem is nagyon van rá szüksége. No nem azért, mert 2012-ben oly sokan hisztiztek a megváltozott vizualitáson és történetmesélésen, sokkal inkább azért, mert máig pazarul néz ki. Persze itt-ott meglátszik rajta az idő vasfoga, de a textúrákon kívül igazán semmiért sem kell szégyenkeznie.

Egy modder csapat viszont úgy döntött, hogy ha már a finnek kezelésbe veszik a 2001-es és 2003-as etapokat, akkor – ha más nem – majd ők majd remasterelik a sokak által lesajnált harmadikat. Sőt, igazából már el is készültek vele – és hogy, hogy nem, ott javítottak, ahol kellett: egy 12 gigás magas felbontású, különösen részletgazdag textúracsomaggal hozták újra formába a játékot, ami kisebb túlzással élve: mintha csak ma jelent volna meg.

Üröm az örömben, hogy a mod (természetesen) csak PC-n érhető el, valamint a játékmotor korlátai miatt néhány felületet nem sikerült újra cserélni. Ugyanakkor egészen hihetetlen, így is mennyire jól néz ki a Max Payne 3 a textúracsomag telepítése után – ami két másik, a 4K Max Payne 3, valamint a reshade Photorealistic Max PAyne 3 moddal párosítva túlzás nélkül egy teljes körű remasternek is nevezhető. A legjobb, hogy mindezért egyetlen forintot sem kell fizetni, teljesen ingyen megszépíthető az idén 12. esztendős brazil hadjárat.

A textúra modot INNEN, a karaktermodelleket (is) megszépítő 4K Max Payne 3-at INNEN, a reshade modot INNEN töltheted le.

Ezt is olvasd el:

A 6 legjobb remasterelés, amik az utolsó fillérig megérik a pénzüket

×