Ugyan lekerült a Steam kínálatából a Japanese Drift Master próbaverziója, a fejlesztők lenyűgöző statisztikákkal köszönték meg az eddigi támogatást.

2024.02.16. – Amikor driftelésről van szó, számomra két cím ugrik be azonnal. Az egyik a Halálos Iramban: Tokiói hajsza, a másik pedig a Need for Speed: Carbon. Persze, tudom, hogy több NFS játékban is kulcsszerepet játszott a gumigyilkos „csúszkálás”, de számomra a Carbon tette a legemlékezetesebben terítékre. Biztosan közületek is sokan emlékeznek még a kanyonos egy az egy elleni versenyzésekre, ahol riválisainkat körbedriftelhettük, miközben arra kellett vigyáznunk, hogy nehogy a mélybe zuhanjunk egy vakmerőbb manőver közepette. Az egész egy hatalmas adrenalinfröccs volt, amit egyébként véleményem szerint sokan a valóságban is keresnek a driftelésben, ezért is olyan népszerű extrémsport. A driftelést Japánban, az 1970-es években Kunimitsu Takahashi kezdte a túraautó versenyeken. Technikái arra inspirálták az utcai versenyzőket, hogy hegyi utakon tegyék mindezt, amik rettenetesen kanyargósak és szűkek voltak. (Így van, Tokiói hajsza és NFS: Carbon…) Kijelenthető tehát, hogy a stílusirányzat komoly hatással volt mind a versenyzésre, mind pedig a filmes, illetve geek kultúrára. A Japanese Drift Master pont Takahashi öröksége előtt tiszteleg, ráadásul lenyűgöző köntösben.

Az emberek pedig imádják

A Japanese Drift Master bármennyire is furcsa lehet, de a Steam egyik leginkább várt játéka. Egy ideig elérhető volt a cím demója, ami nemrégiben lekerült a webáruház kínálatáról. A fejlesztők azonban kiadtak egy videót, amiben összegezték a demóidőszakban szerzett tanulságokat, valamint megköszönték a támogatást mindenkinek, aki letöltötte a próbaverziót. Így derült ki, hogy a demót több mint 750 ezren töltötték le, ami ahhoz képest, hogy rétegjátékról van szó, lenyűgöző.

japanese drift master

 

A játék ráadásul majd’ 30 ezer követőt szerzett Steamen, vagyis sokan vannak, akik mind a mai napig aktívan várják a legújabb híreket a játék kapcsán. A demó egyébként önmagában 5 frissítési ciklust élt meg, vagyis láthatóan a fejlesztők nagyon komolyan veszik a játék minőségét.

Az egyetlen fájdalmas információ az egyébként tényleg izgalmasnak tűnő játék kapcsán, hogy még mind a mai napig nem rendelkezik megjelenési dátummal. Ám mivel a demó jól teljesített, remélhetőleg még idén megérkezik az első éles verzió.

Ezt olvastad már?

Egészen komoly Warhammer 40K páncélok érkezhetnek a CoD-ba

×