Az Apple tavaszi eseményei mindig is különleges helyet képviseltek a felhozatalban. Több ízben is ekkor debütáltak az újdonságok.

2024.02.15. – Az Apple 2023 októberében tartott legutoljára dedikált médiaeseményt. A Scary Fast esemény ráadásul kifejezetten rövidre is sikerült, hiszen „csak” az M3-as Macbook Pro-kat leplezte le a cég. Ezt megelőzően a szeptemberi eventet érdemes kiemelni, ahol az új iPhone modelleken kívül az Apple Watch széria megújult darabjait is bemutatta a cég. Most, hogy egyre közelebb érünk márciushoz, egyre jobban körvonalazódik egy újabb Apple esemény is. Nézzük is, hogy mit tudhatunk jelenleg.

Az Apple esemény lehetséges időpontja

Az Apple-től nem idegen a tavaszi keynote, hiszen az elmúlt években, a 2020-as évet nem számítva mindig volt valamilyen keynote. 2022-ben ekkor mutatták be az új iPhone SE-t és a Mac Studio-t, 2021-ben pedig a 24-inch képátlójú iMac és az AirTag mutatkozott be. Ezeket március 8 és 27 között rendezte a cég, így nagy eséllyel valamikor ekkor kerül majd sor az idei bemutatóra is. 

Ezekre az eszközökre érdemes számítani

Apple iPad Pro

Új iPad Pro és iPad Air:

  • Az elmúlt időben egyre több alkalommal merült fel, hogy az új iPad Pro készülékek OLED kijelzővel érkezhetnek majd, a 11 és 12.9 inch-es változatok is.
  • Ezzel egy időben az iPad Air is megújulhat, 2024 januárjának vége óta már ezt gyárthatják a gyártósorok a kiszivárgott információk szerint.

Új Macbook Air:

  • Az Apple hiába mutatta be az M3-as chipet még 2023 októberében, rengeteg készülékük nem kapta meg. Ide sorolhatjuk az MacBook Air, Mac Mini, Mac Studio vagy épp Mac Pro gépeket. Szintén borítékolható, hogy a MacBook Air kapja meg elsőként a kimaradt eszközök közül. Nagyobb fejlesztésre, ugrásra azonban nem érdemes készülni.

Új iPhone szín:

  • Az Apple az elmúlt 3 évben minden márciusban jelentkezett egy-egy új iPhone színezéssel. Tavaly a sárga színt kapták meg a telefonok, 2022-ben pedig zöld színnel bővült az iPhone 13 és 13 Pro széria.

Jelenleg tehát a fenti újdonságokra lehet számítani, HA az Apple valóban jelentkezik márciusi eseménnyel. A szivárogtatók már biztosra veszik, ám addig érdemes pletyka szinten kezelni a fenti információkat, amíg a cég be nem jelenti azt hivatalosan is. 

Forrás: 9to5mac

Fontos változásokat hozhat el az iOS 17.4 is:

Pénzt kérhet az Apple az App Store-on kívüli letöltésekért

×