Érdemes sietni, a GoG jóvoltából ugyanis egy egészen remek, legendás roncsderby-ralijátékkal gazdagíthatjuk a játéktárunkat – teljesen ingyen.


Bódi Dániel

2024.02.15. – Nehéz egyértelműen bekategorizálni a FlatOut-szériát, ami a roncsderby kegyetlen zúzását házasítja össze a csúszós-koszos raliversenyzéssel. Plusz ott vannak még az elég elborult játékmódok is, mint a kaszkadőr mutatványok végrehajtása: a kocsi szélvédőjén keresztül jó messzire el kell katapultálnunk az emberünket, vagy mint a hagyományos és elég szórakoztató roncsderby mód, amiben az egyetlen cél lezúzni a ringen belül guruló összes járművet.

A FlatOut úgy viszonyul a ralijátékokhoz, mint a Burnout a Need for Speedhez.

A FlatOut tehát egy egészen kivételes játék… volt egykoron, a második menet, valamint az Ultimate Carnage és a PSP-s Head On után sajnos leáldozott a csillaga. Mármint nem tűnt el a széria, csupán annyira minősíthetetlenre sikerültek a folytatások, hogy jobb inkább tudomást sem venni róluk. Kár, mert a FlatOut egy olyan hiányt töltött be, aminek a létezéséről is csak a 2004-es első rész megjelenése miatt tudhatunk egyéltalán.

Most azonban a meglehetősen rosszul sikerült 2017-es FlatOut 4: Total Insanity után megtérhetünk – méghozzá az alapokhoz, a GoG ugyanis mindenkinek teljesen ingyen adja a legendás első részt. Az ajándék azonban nem tart örökké, és csak annak adják, aki kéri: február 17-ig, szombat estig bezárólag lehet a GoG-os profilokhoz adni, ahonnan aztán örökre és bármikor elérhetjük. Ja, és DRM-mentes, azaz valóban a birtokunkba kerül a játék. Jó hír továbbá, hogy a szintén remek FlatOut 2 éppen akciós, mindösszesen 1,5 dollárt, azaz 540 forintot kérnek érte.

Ezt is olvasd el:

Ilyen lenne a Dragon Ball, ha a Studio Ghibli készítette volna

×