A Samsung bejelentette, hogy több modellnek is megszüntetik a szoftveres támogatását. Íme a lista azokról a telefonokról, amik érintettek.

2024.02.15. – A mai mobiltelefonok már nem csupán hívásfogadásra, vagy SMS-ezésre jók. Évekkel ezelőtt ez volt az összes funkciójuk,  ám ma már van, aki a teljes munkáját el tudja látni egy készüléken. Épp ezért nem is mindegy, hogy milyen telefonmodellel a zsebünkben sétálunk az utcán. Az Apple termékei például nagyon jól egészítik ki egymást, így azok, akiknek Macbook pihen a válltáskájukban, nagy valószínűséggel iPhone-pártiak. Ugyan ez természetesen a másik irányba is igaz, azok, akik Galaxy Watchot hordanak, jó eséllyel Samsung telefont fognak maguknak választani. Így van ez kitalálva, így lehet a lehető legtöbbet kihozni a készülékeinkből. Azonban mi az, ami ezek után egy új modell vásárlására ösztönöz? Ha meg van mindenünk és nem romlottak el, miért akarnánk váltani?

Nos, sajnos egyszerű a válasz: mert a készülékeinket a gyártók csak egy maghatározott ideig támogatják.

Búcsúzó modellek

A mai okostelefonok tényleg nagyon sok mindenre jók, ám ezt csak és kizárólag úgy tudják elérni a gyártók, hogy folyamatosan frissítik a készülékek szoftvereit. Az operációs rendszerek fejlődésével pedig sajnos combosabb hardverkövetelmények is érkeznek, amit a hosszabb ideje piacon lévő eszközök már nem tudnak teljesíteni. Onnantól kezdve pedig nem lehet már letölteni a telefonokra az új operációs rendszert, a programok nem indulnak majd el, s szépen lassan a domino-effektus használhatatlanná teszi szeretett kütyüinket. Ez tehát a váltás döntése mögötti hátszél.

samsung

Most kiderült, hogy több Samsung okostelefon is erre a sorsra fog jutni, így a gyártó azt ajánlja, hogy azok, akik a következő listán szereplő készülékek bármelyikét birtokolják, gondolkodjanak el egy modellváltáson. A szóban forgó telefonok esetében ugyanis hamarosan megszűnik a szoftvertámogatás.

  • Galaxy A01
  • Galaxy A51
  • Galaxy Tab S6 5G
  • Galaxy W20 5G

Ha ma Galaxy W20 5G nem ismerős, akkor az azért lehet, mert ez a megnevezés a Galaxy Z Fold 2 kínai variánsa. Ugyan ebben az esetben még egy ideig készül majd biztonsági frissítés, de összességében teljesítményjavításokra már nem nagyon lehet számítani. A másik három készülék mind-mind kapható volt Magyarországon is, így jó eséllyel találkozni még olyannal, aki ezek közül még bármelyiket is használja.

Valamint ott van a Galaxy A03 és a Galaxy Tab A8, amik még ugyan kapnak egy ideig frissítést, de itt a negyedéves frissítési ciklusról a Samsung átáll a félévesre. Ezt akkor szokta meglépni a cég, amikor a támogatás megszüntetés küszöbére helyeik az adott készüléket.

Ezt olvastad már?

Teljesen ingyen adják a legkirályabb roncsderbi-ralijáték első részét

×