Már egy rövid ideje elérhető pár Tesla Cybertruck, amik papíron rozsdamentes acélból készülnek. Nos, most kiderült, hogy csak papíron!

2024.02.14. – Elon Musk még 2019. novemberében, igen komikus körülmények között mutatta be a Cybertruckot, ami a betörhetetlen, de aztán csak-csak betöredező ablaka mellett is egy egészen izgalmas elektromos pick-upnak ígérkezett. A Tesla első embere akkor még azt ígérte, hogy a gyártások 2021-ben meg fognak kezdődni, és fokozatosan fogják szállítani, de ezt a tervet még abban az évben elhalasztották. Ezután Musk arról beszélt, hogy 2022-ben már biztosan körbe „cybertruckozhatjuk” majd a világot, viszont az is tény már, hogy erre sem került sor. Mindenki abban bízott hát, hogy majd 2023 fogja megtörni a jeget. Végül ez megtörtént, ám épphogy sikerült tartani az ígérteket. A Gigafactory Texas eseményen, 2023 november 30-án mutatták be az első elkészült modelleket, s kezdték el kiszállítani őket a Tesla bemutatótermeibe. Az első 10-12 darab ekkor indult hivatalosan is útjára.

Csak a baj van vele

Nos, az önvezető futurisztikus autóka azóta csak a bajnak vannak, de legfőképpen azért, mert az emberek nem rendeltetés szerűen használják őket. Ott van példának okáért az Apple-Tesla trend, ami a közösségi médiában kezdett terjedni. Az Apple Vision Pro megjelenése után sokan „vezetés közben” kezdtek el multitaskolni, méghozzá kihasználva a szemüveg adta lehetőséget, na meg a Tesla Cybertruck önvezető funkcióját. Komolyabb balesetről nem tudni, de az amerikai rendőrök elkezdték büntetni azokat, akik így róják az utakat.

tesla

Mostanra pedig az is kiderült, hogy a rozsdamentes acélból készült Tesla Cybertruck modellek bizony közel sem rozsdamentesek. Mindez azért is kényelmetlen, mert még nincsenek fél éve piacon az autók, vagyis röhejesen rossz minőségű burkolóanyagot választott Musk cége a járgányoknak. A dolog ráadásul nem váratlan és ismeretlen a Tesla számára. Annyira, hogy maga a gyártó hívja fel erre a tényre a vásárlók figyelmét – persze csak már az után, hogy azok megvették tőle az alaphangon is nettó 80.000 dollárba kerülő járművet. Erről az egyik Cybertruck-vásárló számolt be az új modellel foglalkozó webes felületen. – írta meg a PCFórum.

Pozitívum, hogy a Tesla szerint elég ezeket a rozsdásodó területeket csak erősen dörzsölni, vagy egy kicsit polírozni, hogy lekerüljenek a foltok az autóról. S míg ez teljesíthető, egy ilyen méregdrága autótól többet várnánk. Egy biztos, ezek után nem érdemes esőben autókázni vele, mert csak nyűg lesz takarítani…

Ezt olvastad már?

Egy nap se kellett és rekordot döntött a Deadpool & Wolverine

×