Bár a Deadpool & Wolverine majd csak július 26-án kerül a mozikba, már most, egyetlen nappal az előzetes után felállított egy igen komoly rekordot.


Bódi Dániel

2024.02.14. – Kevés olyan szuperhősfilm akad manapság, aminek mint készültét, úgy a bemutatóját is akkora figyelem és várakozás övezné, mint a Deadpool harmadik – és valószínűleg a hagyományos formában utolsó – felvonását. Ennek három oka van: Ryan Reynolds, Hugh Jackman, és a tény, miszerint ez lesz az első olyan mozi a Marvel filmes univerzumában, ami kifejezetten a felnőtteket célozza.

Mivel a Disney szuperhősvilága a Végjáték óta egyre silányabb történetekkel szúrja ki a drasztikusan és egyre csak megcsappanó rajongók szemét, a Deadpool & Wolverine nem kevesebbet vállal, mint Marvel Jézusként megváltani a szebb napokat is látott franchise-t. Hogy mindez sikerülni fog-e az ikonikus belezőpárosnak, az majd július 26-án fog csak kiderülni, az viszont már most borítékolható, hogy rég látott bombasikernek néz elébe. Honnan tudom ezt ennyire biztosan? Nos,

az alig egy napos leleplező előzetest ezidáig összesen több mint 365 milliószor láttak a YouTube-on.

A legnagyobb amerikai oldalak szerint (Forbes, Vulture, Deadline) ennyi az annyi, ami jelentős, pontosabban rekord: ennyi idő alatt soha korábban nem néztek még meg filmelőzetest. Magyarázatra szorul azonban, hogy ez nagyon nagy valószínűséggel egy összesített számadat, amibe beleszámolták azokat a csatornákat is, melyek egyedi feltöltéseikkel még több emberhez eljuttatták Deadpool és Rozsomák visszatérésének videós bizonyítékát – azaz nem egyetlen egy feltöltéssel jött össze a 365 millió megtekintést meghaladó rekordnézettség.

A Deadpool & Wolverine körüli őrület tehát nagyobb mértékű, mint az eddigi csúcstartó Pókember: Nincs hazaút körül volt tapasztalható még 2021-ben – ami összehozta végre az Andrew Garfield, Tobey Maguire és Tom Holland-féle pókfejeket – na meg az ellenségeiket, de a Marvel első nagy éráját lezáró Bosszúállók: Végjáték előzetesét is lepipálta, amit 24 óra leforgása alatt 289 milliószor néztek meg.

Az új Deadpool-mozi tehát sikerre van ítélve, az viszont már más kérdés, hogy jó lesz-e? Bár az előzetesben oda-odaszúrtak a Disney családbarát politikájának, illetve a vér is fröcsögött össze-vissza, Deadpool valódi személye és varázsa, úgy pedig a lénye nem a vérengzésben rejlik, hanem a sosem PC, már-már Rickey Gervaist idéző poénjaiban, be- és kiszólásaiban, ami gyanúm szerint egészen biztosan nem fér bele a nagy egeres vállalat cenzorai által kijelölt keretekbe. Ha ez valóban így van, azzal hiába a levágott testrészek tömkelege, Deadpoolt legalább annyira kiherélik, mint ahogyan Charlie Cox Daredeviljét a borzalmas She Hulk sorozatban. De mint mondottam: majd július 26-án meglátjuk.

Ezt is olvasd el:

Erre a 6 imádott Netflix-sorozatra semmiképp se számíts 2024-ben

×