Megérkezett Lara Croft első három kalandjának teljes értékű remastere, a Tomb Raider I-III Remastered. Az Aspyr ráadásul magyar feliratot is kínál!

2024.02.14. – Ha szereted a kalandjátékokat, akkor biztosan hallottál már Lara Croft nevéről. A Tomb Raider játéksorozat hősnője igazi ikonná vált az elmúlt majd’ 30 évben, történetét pedig többször is megfilmesítették. Az első Tomb Raider játékot 1996-ban dobta piacra a Core Design. Formabontónak számított, hiszen akkoriban javarészt férfi akcióhősökkel készítettek játékokat és filmeket, ezért is volt nagy meglepetés a Tomb Raider. Egyébként eredetileg Croft is férfi volt, ám a fejlesztés során Toby Gard úgy döntött, más irányba tereli a karaktert. Így született meg végül Lara.

tomb raider

Az első játék szinte azonnal hatalmas sikert aratott a PC-s berkeken belül, később pedig PlayStationre is átportolták a címet. Toby Gard, a karakter megteremtője azonban elhagyta a Core Designt, ugyanis az Eidos Interactive és csapata szexszimbólumot akart csinálni hősnőjéből. Ebben ő nem szeretett volna részt venni, így hátat fordított a projektnek. A testhez simuló ruhában kalandozó, két pisztollyal hadonászó Lara viszont megállíthatatlanul tört előre. Ugyan a szériát rebootolták 2013-ban, az eredeti címek még mindig sokakat megmozgatnak.

Magyar Remastered!

Az Aspyr Mediának olyan játékokat köszönhetünk, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic, vagy a The Force Unleashed. Most viszont arra vállalkozott a fejlesztőcsapat, hogy új életet lehel Lara Croft első három kalandjába, ez a Tomb Raider I-III Remastered. A játékokat, amennyire lehetett modernizálták, viszont figyeltek arra, hogy a régi idők báját ne vegyék ki belőlük. A modelleket átalakították, de a stílusuk maradt a régi. Így tehát Lara ugyan abban a szettben, hasonló mozgással csapatja végig az egész akciót, ám már nem úgy állnak a mellei, mint a mémekben. A fejtörők, platformer feladatok viszont ezúttal is tovább színesítik a játékokat, szóval mindenkinek, aki Lara kalandjain nőtt fel, kötelező az Aspyr fejlesztése.

A magyar játékosok ráadásul nagy meglepetésre magyar felirattal élvezhetik végig Lara visszatérését. Előzetesen ilyesmiről nem volt szó, de úgy tűnik, vannak még csodák. Ráadásul ez nem egy platformexkluzív lehetőség, mind Xboxon, PC-n, illetve PS-en elérhető a magyar felirat. A játék(ok) ráadásul mától elérhető(k), szóval vágjatok bele!

Ezt olvastad már?

Egy nap se kellett és rekordot döntött a Deadpool & Wolverine

×