Soha, de soha nem hagyta el a realitás talaját (sőt, arról híres) a Flight Simulator, de a Dűne kedvéért megteszi, ráadásul limitált szériás Xbox is jön!

Gábor János

2024.02.14. – Az Xbox, a Legendary Pictures és a Warner Bros. Entertainment összefogásával megszületett egy ingyenes kiegészítő a Microsoft Flight Simulatorhoz, ami a Dűne mozik leglátványosabb helyszínét emeli be a választható küldetések közé. A máris elérhetővé vált bővítmény először viszi a szimulátor franchise-t a Föld határain túlra, hogy egyenesen az Arrakis bolygó sivatagjaiban vágjunk neki az égboltnak – ezúttal

olyan járművel, ami a Flight Simulatortól szokatlan módon megint csak nem létezik a valóságban.

A pilótáknak a szitakötőszerű ornitopterrel kell megismerkedni, majd teljesíteni a Dűne-kiegészítő három oktatóprogramját (felszállás, leszállás, szabadesés), öt időpróbáját és egy mentőakcióját. „Ez egy fürge repülőgép, amelyet négy pontosan hangolt, oszcilláló szárny hajt” – mondja Jorg Neumann, a Microsoft Flight Simulator vezetője. „A Royal Atreides Ornithopter a jármű különleges, ultrateljesítményű változata, ami villámgyorsulásáról, lángoló sebességéről és precíz manőverezőképességéről híres, ha olyan pilóták irányítják, akik jártasak benne – és akiknek megvan a bátorságuk, hogy túléljék a Dűne szélsőséges környezeteit.”

Dűne konzolt is kiadott az Xbox

Nem a Flight Simulator az egyetlen dolog, amiben együttműködésre léptek a stúdiók: a Dűne főszereplője, Timothée Chalamet színésztársával, Austin Butlerrel mutatta be a szintén a film világa alapján készült Xbox konzolt, hozzá egy ornitopteres állvánnyal és egy sivatagi homokdűne alakú platform felett lebegő kontrollert. Reméljük, hamarosan kiderül, hogy utóbbit milyen technikával oldották meg, mert nagyon pofásan néz ki. Butler a videón azt mondja, a limitált szériás konzolok nyereményjátékokon fognak gazdára találni. A részleteket az Xbox, a Warner Bros. és a Dűne közösségi oldalain kell majd keresgélni.

Ez a film már eddig is elég nagy dobásnak ígérkezett:

Széttépik a mozikat a Dűne 2-ért: az év sci-fije kinyírta a jegyeladást

×