Még kanyarban sincs a Dűne második részének premierje, mégis romba dönti a jegyértékesítő oldalakat – ekkora siker tényleg szökőévente van.

Gábor János

2024.01.28. – Szó szerint csak szökőévente látható sikernek ígérkezik Dennis Villeneuve sci-fijének folytatása. A Dűne 2-t nálunk február 29-től, míg az USÁ-ban március 1-től vetítik a mozik, és a tengerentúlon nagyon jó érzékkel meg is kezdték rá a jegyértékesítést. Az elővétel viszont – a nagy érdeklődés miatt – nem várt bonyodalmakkal járt. A Mashable azt írja, az AMC Theatres amerikai multiplex mozihálózat webáruháza hamar megadta magát, amikor pénteken elérhetővé tették a filmre szóló jegyeket. A hirtelen felfutó érdeklődés elég látványos méreteket öltött:

A Down Detector által mért adatok szerint közel megszázszorozódtak a mozihálózat webáruházában tapasztalt problémák és felhasználói panaszok, amiket nyilván a Dűne 2 jegyértékesítése és az abból fakadó túlterhelés okozott. A userek arról számoltak be, hogy sorra kapták a hibaüzeneteket, amikor megpróbáltak jegyet venni a várva várt filmre. Rengetegen panaszkodtak a problémára az interneten, de nem csak az AMC kapcsán: ugyanúgy esett-kelt a népszerű Fandango is, miközben próbálta fogadni a jegyvásárlók rohamát.

A Dűne 2 a 2021-es film eseményeinek közvetlen folytatása lesz. A sztori Paul Atreides-t követi, amint összefog a sivatagi Arrakis bolygó népével, a szuperértékes „fűszer” nevű ásványon ülő fremenekkel, hogy megnyerje a Harkonnen-ház elleni háborút. A film főszereplői Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling és Javier Bardem. Szép névsor, várhatóan ismét remek film.

De fogod kérni a Dűne 2-höz ezt a gusztustalan popcornos vödröt?

Nagyon bizarr lett a Dűne 2 popcornos doboza, sokan undorodnak

×