Valóban elég bizarr lett a Dűne 2 mozifilmhez készült promóciós popcornos doboz, ami sokak szerint inkább egy testrészünkre hasonlít.

2024.01.26. – Köszönhetően az új mozis sikernek (is), Frank Herbert 1965-ben írt Dűne regénye még ma is a világ egyik legsikeresebb sci-fije, ami a politika, a vallás, a technológia és az ökológia témáit járja körül az Arrakis sivatagos bolygóján. Különböző próbálkozások után végül David Lynch volt az első, aki 1984-ben vászonra vitte a történetet. Az akkori változat azonban számos kihívással nézett szembe, többek között a regény bonyolult és terjedelmes jellegével, ami sajnos egy zanzásított elbeszélést eredményezett. A film az évek során kultikus rajongótáborra tett szert, így volt helye a világban a rebootnak, amit két filmben mutatnak be.

Denis Villeneuve Dűnéjét sokan dicsérték amúgy amiatt, hogy hű maradt a forráshoz, és tökéletesen alkotta meg a film világát, szóval ezért is várja mindenki a folytatást. A Dűne: Második részéhez persze promóciós anyagok is készültek, köztük egy mozis popcornos pohár, ami igen vegyes érzelmeket váltott ki.

Elég bizarr lett

A YouTuber Cris Parker nemrég a Twitteren osztott meg képeket arról, hogy milyen is lesz az a popcornos doboz, amit azok kapnak majd, akik beülnek a Dűne 2-re. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy az emberek elkezdjenek viccelődni rajta, és különböző testrészekhez hasonlítani. Ha valakinek nem esne le, a doboz egy, az Arrakis bolygóról ismert féreg feje, aminek ugye azt a híres fűszert „köszönhetjük”. A fűszer a regény szerint az Arrakis homokja alatt keletkezik, ahol a homokféreglárvák gombás váladékai vízzel keveredve egy masszát alkotnak, amely végül a bolygó extrém hője miatt a felszínre kerül. A doboz így néz ki:

„Én csak a popcornomat akarom megenni, nem pedig egy szörnyeteg …..-jába dugni a kezem” – viccelődött valaki.

Senki sem számított rá, hogy a mozivetítés közben egy féregszörnybe kell dugnunk a kezünket a popcornhoz, de úgy tűnik, a készítők ezt jó ötletnek tartották. Az sem meglepő, hogy furcsa kinézete miatt sokan más testrészekre asszociálnak, amit most nem mondanék ki. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a furcsa doboz nálunk is kapható lesz-e, de ha a sok negatív komment miatt nem vetik el, akkor bizonyára. A Dűne 2 amúgy március 1-jén kerül a mozikba, úgyhogy nincs messze a megjelenés.

Ez is érdekes:

A 20 legjobb magyar TikTok-csatorna, amiktől okosabb leszel

×