Ősszel érkezik a Windows 11 következő nagyobb volumenű frissítése, ami ezúttal a gamereknek is hasznos funkcióval lesz felszerelve.

2024.02.12. – Még mindig terítéken a kérdés: Windows 10, vagy 11? Érdekes ez a helyzet, ugyanis az ember azt hinné, hogy simán az újabb széria dolgozik jobban. Aztán pedig jönnek a tesztek és kiderül, hogy vannak olyan kategóriák, amikben még mindig a Windows 10 teljesít jobban. De ettől még végeredményben 1-2%-os különbségek mérhetők csak a két operációs rendszer között. Ennek kapcsán sok Windows 10 felhasználó nyugodtan dől hátra, nem nagyon kell még a frissítéssel bajlódniuk. S míg a Microsoft sem dönt helyettünk – a Windows 10 még egy jó ideig kap frissítéseket – szépen lassan körvonalazódik, hogy mikor lesz majd érdemes elgondolkodni a váltáson, ha még a régi oprendszert nyüstöljük.

Új funkció, új lehetőségek

A Microsoft ugyanis bejelentette, hogy az ősszel érkező nagyobb Windows 11 frissítés egy teljesen új funkciót fog tartalmazni. A 11-es szériához exkluzívan érkező újítás a képjavító funkció, ami mind a videók, mind a játékok minőségén képes lesz emelni. A napokban bemutatott új szoftver előzetesében pedig már fel is bukkant a szóban forgó újdonság, így immáron hivatalossá vált a megjelenés.

Windows

A hozzáértők az új Windows 11 26052-es buildből tudták elővarázsolni az új lehetőség első nyomait. A nemes egyszerűséggel „Automatic Super Resolution”-nek nevezett funkció ki-és bekapcsoló gombja már benne lehet a rendszerünkben. Természetesen jelenleg semmit sem tud, de ebből is kiderült, hogy egyszerű csúszkás-gombbal fogjuk tudni kezelni a képjavítást. Köztudott, hogy a Windows 11 mögött már dolgozik mesterséges intelligencia, s ennek az új módozatnak is ez lesz az alapja. Az AI felismeri majd a videókat, vagy játékokat és élsimításokkal, textúrakorrekcióval fogja szebbé tenni az élményt.

 

Ehhez hasonló „felskálázásra” már több újabb videokártya is képes, az azonban nagy szó, hogy hamarosan a Windows is natívan tudja majd. Egyébként ez régi filmek, valamint játékok esetén is hasznos lehet, az ilyen tartalmak részletgazdagságán is javítani tud majd. Ez lehet tehát az első olyan válaszpont, ahol érdemes lehet majd váltani Windows 10-ről 11-re. Szerencsére még van őszig idő felkészülni erre!

Ezt olvastad már?

Játssz ezzel a 7 vízalatti horrorral és többé a fürdőkád se lesz ugyanolyan!

×