Jó híreket tartogatnak a rajongóknak a Nintendo Switch 2-ről megjelent értesülések, amelyek szerint az új hardver végre befoltoz pár hiányosságot.

Gábor János

2024.02.12. – A hétvégén kiszivárgott hírek szerint a Nintendo Switch 2 jóváteheti az előd hiányosságát, és képes lesz meghajtani a korábbi Switch játékokat – jelentette a ResetEra fórumán egy megbízható bennfentes. A stabil szivárogtatóként ismert NateTheHate igyekszik eloszlatni a kézikonzol játékosainak eddigi talán legnagyobb aggodalmát, ami éppen az volt, hogy a következő Nintendo vas nem ad majd teljes hozzáférést a Switch könyvtárhoz – legalábbis rögtön a megjelenéskor.

Illusztráció: digitnews.in

A rajongók nem véletlenül gondoltak a legrosszabb eshetőségre, mivel a jelenlegi eszköz egyik legnagyobb hiányossága éppen az volt, hogy eltérő fizikai lemezei eleve elvetették a Wii U visszafelé kompatibilitás lehetőségét. Bár remények voltak digitális letöltésre Wii U címekkel, ez sem valósult meg, valószínűleg a két rendszer eltérő processzorarchitektúrája miatt. Az ebből fakadó és máig élénken élő csalódottság miatt sokan tarthatják úgy napjainkban, hogy

a Switch 2 sikeréhez elengedhetetlen lesz a visszafelé kompatibilitás.

Az ugyanakkor még bizonytalan, hogy a játékok jelentős teljesítményjavulást kapnak-e. NateTheHate hangsúlyozta, hogy ez továbbra is „nagy rejtély” – holott szeptemberben, egy zártkörű, állítása szerint a GamesComon tartott prezentációra hivatkozva még azt mondta, hogy az új konzol a Breath of the Wildot 60fps-ben 4K-ban futtatja. Némileg rontja az összképet, hogy a szivárogtató ezen a ponton kissé ellentmondásba került saját magával, pedig nem vállalt volna túl nagy kockázatot, ha a Nintendo legendás optimalizálási képességeiben bízva teljesítménynövekedést jósol.

A visszafelé kompatibilitás ígérete nem csak most merült: több beszámoló és szivárogtatás is ezt támasztja alá, de a konkrétumok még hiányoznak. Ez várhatóan nem sokáig lesz így: NateTheHate azok közé a bennfentesek közé tartozik, akik 2024-es megjelenést várnak a Switch 2-től, amit először nyilvánosan márciusban mutathatnak be.

Itt is vannak még érvek a Switch 2 idei megjelenése mellett:

Drágább lesz és idén jön a Switch 2 – mondja az elemző

×