Az Arsenal jelenleg is azért küzd a Premier League-ben, hogy hosszú idő után ismét bajnok lehessen. Ám a csapat ukrán védője saját esportcsapatában is pályára lépett.

2024.02.09. – Egyáltalán nem meglepő, hogy egy profi sportoló más sportokért, vagy esportokért rajong. A Premier League-ben (angol profi futball első osztály) több olyan sztár is játszik, akinek esport csapata van. A Liverpool tehetséges támadója, Diogo Jota is ebbe a csoportba tartozik. Számára a FIFA (immáron FC) a minden, szabadidejében állandóan játszik és menedzseli az esport-szervezetét. Aztán ott van az Arsenal fiatal ukrán védője, Oleksandr Zinchenko. Ő a Counter-Strike szerelmese, épp ezért amikor tehette, megalapította saját esport csapatát, a Passion UA-t. Mondhatjuk, hogy egy „nemzeti” csapatról van szó, ugyanis minden egyes játékos ukrán a keretben. S míg Zinchenko profi focista, a CS pedig csak a szenvedélye, már utóbbiban is elkönyvelhet magának egy profi szereplést.

Meglepő beugró

A Passion UA ​​és a BLEED Esports mérkőzésén az ukrán reménységek 8-13-as végeredménnyel alulmaradtak Infernón. Második mapnak a Passion UA ​Ancient-et választotta. Az egyik játékos, Eduard „zeRRoFIX” Petrovskyi azonban ismeretlen okokból nem tudta folytatni a mérkőzést.

Ennek eredményeként Zinchenkónak, a szervezet társalapítójának azonnal a csapat beugrójává kellett válnia. Ugyan nem a Counter-Strike az elsődleges hivatása, de a futballista szerencséjükre nem tegnap kezdte a játékot. Persze ahogy az várható volt, a BLEED behúzta Ancient „első félidejét”, a második pisztolykörből pedig meggyőző 11-3-as előnyt hozott létre. A tündérmese itt kezdődött! Csodával határos módon a Passion UA zsinórban kilenc kört húzott be, így hosszabbításra mentve a meccset. Az adrenalinlöket nem illant el, a hosszabbítást 4-0-ás sweeppel hozták, következhetett a harmadik map. Zinchenko a fordulóban 0,95-ös értékelést tudott összelőni, ami egyáltalán nem rossz teljesítmény. Pláne egy profi focistától, aki csak a szabadidejében CS-zik. Ezzel az eredménnyel egyébként négy BLEED játékost, valamint egy társát is megelőzte.

zinchenko

Akik azt hitték ezek után, hogy csodát fognak látni, sajnos el kellett, hogy keseredjenek, ugyanis függetlenül Zinchenko hősies játékától, nem sikerült megnyerniük a decider meccset. A harmadik, mindent eldöntő map Anubis volt, ami nem sikerült jól a Passionnek. A szóban forgó pálya igencsak a terroroknak áll, ám az ukrán keret csupán csak 6 kört tudott nyerni T-oldalon. Ennek ellenére átlagon felül védekeztek, így a végeredmény „csak” 11-13 lett, egy hajszállal, de bukták a BLEED elleni mérkőzést.

Mindent figyelembe véve, azt hiszem emelhetjük kalapunkat Zinchenko előtt, aki ezzel a húzásával is bizonyította, hogy ő nem csak amolyan „pénzes tulaj”, számára tényleg fontos az esport csapata, s annak szereplése. A közösségi média természetesen izzott a meccs alatt, ennek fényében pedig egyértelműen a Passion az igazi győztese a találkozónak. Másrészről pedig lehet, hogy a BLEED nyert 2-1-re, de a nimbuszuk nagyot csorbult. Olyannyira, hogy a vezetőedző a meccs után változásokat ígért a rajongóknak.

Ezt olvastad már?

Prémium monitortól a budget egérig – Ezek most a legütősebb PC-s akciók

×