Látványos videón mutatták be, hogyan néz ki, ha az Apple kevert valóság szemüvegén lépünk be a Palworld világába. Még hogy a Vision Pro nem jó gaminghez!

Gábor János

2024.02.08. – Olyan óriási virtuális kijelzőt kanyarít eléd az Apple Vision Pro, mint annak a rendje, és ez egészen új megvilágításba helyezi, nem is feltétlenül a VR-tartalmakat, hanem azt, hogy a jövőben szükségünk lesz-e képernyőkre egyáltalán, vagy elég felcsapni egy fejlett kevert valóság headsetet a sokkal jobb élményért. Ahhoz persze még sokat kell fejlődniük az AR/VR eszközöknek, hogy felvegyék a versenyt a legjobb gamer monitorok vizuális élményével, de Alex Volkov technológiai influencer Palworld-videója alapján nem biztos, hogy ez a jövő nagyon távoli lenne.

Volkov az X-en mutatta be, hogyan méretezhető a térben a virtuális kijelző, amit fokozatosan annyira megnövelt, mintha legalábbis egy több méter széles tévén játszana. A videós egy 115 hüvelykes 4K HDR kivetítő méreteivel vetette össze az Apple Vision Pro képességeit, és arra jutott, hogy sokkal nagyobb ablakban tudja maga elé pakolni a játékot, sokkal jobb színekkel és felbontással – mindezt úgy, hogy

egy másodpercre sem kell lemondania a multitasking lehetőségéről.

A Steam Linken keresztül futtatott Palworld mellé kitehető minden más feladat (mondjuk a böngésző), amit közben figyelni akar. A két videón demonstrálta azt is, hogyan lehet térben szétpakolt munka és gaming állomást varázsolni akár a konyhapultból, ha úgy tetszik. Mindeközben, ha adódik valami és ki kell mennie, például a fürdőszobába, nem kell levennie az Apple Vision Prot, hiszen minden virtuális ablak, amit megnyitott, ott hagyható a térben, vagy átkapcsolható a helyiségre, ahová átment és folytathat mindent onnan, ahol abbahagyta.

Forrás: Alex Volkov

Az egyelőre borsos áron, és jelenleg csak az Egyesült Államokban hozzáférhető kevert valóság headset lényege, hogy nem csak VR-tartalmak kijelzője, hanem önálló számítógép akar lenni, és ezt láthatóan hozza is. Ahhoz pedig kétség sem fér, hogy az Apple nagyon szeretné a gaming, ezen belül pedig az Arcade felé terelni a Vision Pro felhasználókat. A piacterükön egyelőre párját ritkítja az AR/VR-ra készült tartalom, de nyakamat rá, hogy ez gyorsan és hamar változni fog, mert Volkov videói alapján ebben a dologban nagyon is van fantázia – csak el ne rontsák!

A Palworld meg közben arat tovább, csak győzzék szerverrel az üzemeltetők:

Becsődölhet a Palworld, mert túl sokan játszunk? Elszálltak az árak

×