Korábban csak a 70-80 ezer forintos ársávban találkozhattunk remek gamer monitorokkal. Manapság azonban már sokkal barátibb az árcédula.

2024.02.07. – Az elmúlt években minden máshoz hasonlóan a gamer monitorok piaca is átrendeződött. Míg korábban a magasabb képfrissítésű modelleket csak a felsőbb árszegmensben találtuk meg, addig manapság már jóval barátibb árcédulákat is leolvashatunk. 2024-ben már nem úri huncutság sem a 144-165 Hz képfrissítés, sem az IPS/VA panel. A felbontásokat illetően továbbra is az 1080p viszi a prímet, ez kiderül a Steam statisztikákból is. Az alsó vagy középkategóriás gépek tulajdonosainak szintén efelé érdemes keresgélni, hiszen ezt jóval könnyebb meghajtani egy gyengébb VGA segítségével is.

Éppen ezért lehet érdemes figyelgetni az éppen aktuális akciókat. Egy-egy megfelelő pillanatban ma már 60 ezer forint alatt is találkozhatunk 144 Hz-es monitorokkal, melyek IPS panelt használnak. Remek opció lehet a VA is sokak számára, bizonyos szituációkban még jobb is, ám a felhasználók jelentős része némi utánhúzást (ghosting) tapasztal azokkal a panelekkel. Az IPS köztes megoldás lehet, hiszen bár nem rendelkezik olyan kontraszttal és feketékkel, mint a VA, a TN-hez képest szebb. Mindeközben pedig az utánhúzástól sem kell félnie senkinek.

Már 55 ezer forint környékére is benézett az LG gamer monitora

Az LG UltraGear 24GN60R-B mindent tud, amit ebben a kategóriában illik tudni. A felbontás a fentebb említett 1080×1920, mely 24 inches képátlón bizony még bőven kellemes élményekkel tud szolgálni. A 144 Hz természetesen biztosított, ahogy az IPS panelről sem kell lemondani. Akkor sem kell aggódni, ha olyan címmel játszanál, mely nem tud ennyi FPS-t kisajtolni magából, hiszen a FreeSync opció pillanatok alatt besegít majd. A csatlakozók terén sem válogatós a monitor, hiszen DisplayPort és HDMI csatlakozókkal is rendelkezik.

Jelenleg több bolt kínálatában is a fentebb említett, 55 ezer forintos áron találhatjuk meg, >IDE< kattintva a dedikált árukereső weboldalára is eljuthatsz. 

FONTOS: A bejegyzésben szereplő akció a megjelenést megelőző napokban, órákban aktívak volt, ám a megjelenést követően már akár perceken, órákon belül is megszűnhet. Előfordulhat azonban, hogy csak ideiglenes készlethiányról beszélhetünk, érdemes lehet később is ránézni a termékek Árukereső felületére. A termékek nevére kattintva a dedikált, árukeresős oldalukra kerülhetsz. 

Borító: YT

Már a fogkefénkben sem bízhatunk:

Hatalmas a kár, hackerek hárommillió okosfogkefét fertőztek meg

×