A januári csend után februárban megtörte a csendet a Valve. Végre egy több szinten is tartalmas Counter-Strike 2 csomag érkezett.

2024.02.07. – A Counter-Strike 2 számait látva nem meglepő, hogy a Valve bőszen munkálkodott a háttérben. Januárban ijesztően csendes volt a CS2 frissítési csatornája, sejthető volt, hogy nem ok nélkül. Február hetedikére kiderült, hogy ezúttal sem hibázott a közösség megérzése. Nem sokkal hajnali 1 után mozgolódni kezdtek a játék frissítési csatornái, majd nem sokkal később a konkrét update is megérkezett. Klasszikus értelemben vett Operationről nem beszélhetünk, ám rengeteg szinten megújult a játék, ahogy bizony az új kozmetikai tárgyakban sem lesz majd hiány.

Nézzük is a Counter-Strike 2 első nagyobb volumenű frissítését!

Új láda, új kés, átalakult Zeus

Ahogy sejteni lehetett, a Valve nem érkezik üres kézzel. A Kilowatt Case nem csak új skineket, de egy új kést is magával hozott. A Kukri nevet viselő kés már korábban is kiszivárgott, ám immáron in-game is megkaparintható. Szintén ebben a ládában debütál az első Zeus skin is. Az alábbi felhozatalra érdemes készülni:

A Zeus fegyver egyébként teljesen meg is újult. 30 másodperceként újratöltődik majd, ahogy nametag és matrica is kerülhet majd rá. A fenti ládán kívül érkezett egy zenekészletet tartalmazó ládikó és egy matricakapszula is, melyet a játék „Store” felülete alatt találhatnak meg a játékosok.

További Counter-Strike 2 fejlesztések, újdonságok

Visszatért az Arms Race, azaz a fegyververseny. Immáron Source 2-re igazított körülmények között eshetnek egymásnak a játékosok. A Baggage és Shoots pályák élesedtek első körben.

A matricák is sokkal jobban személyre szabhatóak lesznek majd, nem csak négy fix pozícióban helyezhetőek el a stickerek, gyakorlatilag a képzelet szab csak határt.

További fejlesztések, újítások:

  • A Smoke-ok mostantól az árnyékokba, fényekbe is beleszólnak, illetve javították a füstökkel kapcsolatos renderelési hibákat és az animációkat is a fejlesztők
  • Mostantól egyetlen gombbal visszaadható minden, addot kör elején vásárolt tárgy a Buy Menüben
  • A Sub-Ticken is több szinten alakítottak a fejlesztők
  • Mostantól kikapcsolható a bullet tracer effekt, azaz a lövedékek sokak számára idegesítő „követési” effektjei
  • Mostantól több játékos összetalálkozása esetén sem számíthatunk akadozós animációra
  • Mostantól kevésbé lesznek előnyben a peekelő játékosok, javul a „peeker’s advantage”
  • A hangok is jelentősen javultak, az M249 hangját is lecserélték a fejlesztők
  • Bekerült a cl_ticktiming konzol parancs, mellyel extra információkat tudhatunk meg a késleltetéssel kapcsolatban
  • A meccsek végén extra animációkat kaptak az ügynökök
  • Igazítottak a CS Ratinggel kapcsolatos meccskeresési korlátokon a fejlesztők

Nagy eséllyel a fentieken még rengeteg kisebb-nagyobb változást is kiszúrhat majd a közösség, ám öröm látni, hogy végre egy tartalmas csomag érkezett a Counter-Strike 2-höz.

8.5 GB a CS2 frissítés

A frissítés mérete ~8.5GB | Forrás: Steam

Szükség is volt erre a frissítésre:

Siralmasan sok játékos hagyta ott a Counter-Strike 2-t

×