A megjelenés után ki kellett volna lőnie a számoknak, ám a közösség máshogy gondolta. Sajnos ebben a Counter-Strike 2 állapota is közrejátszik.

2024.02.06. – A Valve hosszú évek óta fejlesztette a Counter-Strike széria új játékát a színfalak mögött. A Dota 2 már 2015-ben megkapta a házon belüli Source motor kettes változatát, ám a CS:GO még hosszú évekig nem alakult át. 2022 második felében aztán egyre több konkrét szivárgás erősítette a friss CS kliens létezését. A közösség szemmel láthatólag ki volt éhezve az új játékra, ez meglátszódott az érdeklődésben is. 2023 első hónapjaira már a skinek árát is felverte az elképesztő mértékű hype, holott hivatalos bejelentésnek még nyoma sem volt.

Szerencsére arra sem kellett azért olyan sokat várni, 2023 márciusának végén a Valve ledobta az atomot, megérkeztek a Counter-Strike 2 első bemutató videói. A többi azóta már szinte történelem. A fejlesztők Limited Test keretein belül gyűjtötték a visszajelzéseket, az első hónapokban alig pár ezer játékos részvétélével. A többiek pedig ismét kedvet kaptak a CS:GO-hoz. Ez a játékosszámon is meglátszódott, 2023 tavaszán sorra döntötte a rekordokat a Counter-Strike széria. Joggal gondolhattuk, hogy az őszi-téli időszak még erősebb lehet majd.

Siralmasan sok játékos hagyta ott a Counter-Strike 2-t az elmúlt időszakban

CS2 lost 36% of average players playing since it’s peak in May
byu/MedicalAd7594 inGlobalOffensive

A GlobalOffensive subredditen igazán szomorú bejegyzés bukkant fel február első napjaiban. A képernyőmentés a Steam statisztikáival állította szembe a közösséget. A játék továbbra is az egyik legjátszottabb cím a Steam adatbázisában, ám 2023 májusa óta az átlagfelhasználók száma 36%-kal csökkent. Ezen bizony a megjelenés sem tudott segíteni, sőt, talán még rontott is a helyzeten.

Az ok azonban egyértelmű. A játék jelenlegi állapotában rengeteg hibát, bugot tartalmaz még. Ahogy bizony a gépigény sem lett túl barátságos. A fejlesztőknek ezeken kell dolgozniuk az elkövetkezendő időszakban, miközben egy új Operation is remek visszacsábító tényező lehetne. 2024 januárjában szinte egyetlen egy javítás sem érkezett a Counter-Strike 2-höz, így sokan úgy gondolják, hogy egy nagyobb volumenű frissítésen dolgoznak a Valve programozói. Remélhetőleg hamarosan kiderülhet, hiszen a számok nem igazán hazudnak.

Ezek a dolgok sem segítenek:

Legális csalást ad a Counter-Strike 2 mindenkinek? – Nagy a baj

×