Úgy tűnik, akadnak olyanok, akik inkább megválnak az Xbox konzoltól, miután a hírek szerint sok játék megjelenik PS5-re is.

2024.02.06. – Úgy tűnik, nagyon sokan nem értenek egyet az Xbox azon esetleges döntésével, miszerint több exkluzív játék megjelenhet más platformokra is, például PS5-re vagy Nintendo Switch-re. A Microsoft a jövő héten osztja meg a részleteket „az Xbox jövőjével kapcsolatban”, miután a hírek szerint a vállalat úgy döntött, több játékát is kiadja rivális platformokra. Nemrég több forrás egybehangzóan állította, hogy a Bethesda Starfieldje és hamarosan megjelenő Indiana Jones and the Great Circle című játéka PS5-re is megjelenhet – a korábban pletykált Hi-Fi Rush és Sea of Thieves portok mellett, amelyek a Sony konzolján kívül Nintendo Switch-re is érkezhetnek. Később felmerült, írta a VGC, hogy a Gears of War franchise ugyancsak felkerülhet a PlayStation Store-ba.

Mindez persze még nem biztos, a Microsoft hamarosan tisztázni fog mindent. Akadnak azonban olyanok, akik nem várják ezt meg. Azok, akik elkötelezett hívei az Xbox ökoszisztémának nem örülnek sem a portoknak, sem a cross-platform terveknek. Több X bejegyzés is arról árulkodik a pletykák után, hogy sokan elkezdtek megválni a konzoltól, nem kevés felháborodás közepette.

Viszlát Xbox

A multiplatform tervek sokak szerint azt eredményezik, hogy az Xbox konzol elveszíti értékét, hiszen nem lesz miért megvenni azokat. A legtöbb játék PC-n is elérhető, a legnagyobb címek, amikkel pedig az Xboxosok érveltek, szépen megjelennek PS5-re is. Mivel sokan félnek attól, hogy például a konzolt vagy a játékokat később nem lehet normális áron eladni, inkább megválnak mindentől.

„El kell adnom, mielőtt egy pár zoknit sem ér” – magyarázta egy Xbox-játékos.

És kész, pápá Series X. A GameStopban sajnos nem vették vissza a külön tárolót, így most szó szerint papírnehezékem van, de kaptam UFC 5-öt a PS5-re és 300 dollár értékű Steam kártyát. Szóval viszlát Xbox, jó volt veled” – írta egy másik, miután bemutatta a számlát, rajta sok-sok játékkal, amiket visszavitt.

Egy másik bejegyzés szerint nem csak az Xbox konzoltól válnak meg egyesek, de a Game Pass előfizetéstől is.

Persze a legtöbben úgy gondolják, hogy ez még egy kicsit korai, ráadásul ez egyáltalán nem indokolja, hogy a jövőben ne érné meg Xboxot venni. A konzol-exkluzivitás erős falának lebontása nagyon jó döntés lehet a Microsoft számára pénzügyi szempontból is, bár még mindig nem tudjuk, mit találtak ki. Egyesek szerint ezzel véget ért a konzolháborúl, mindenki eldöntheti mit akar játszani és milyen platformon.

Persze az is igaz, hogy arról nincs hír, hogy a Sony vagy a Nintendo is tervezi-e a nyitást már platformok felé. A Sony a PC-s kiadásokban amúgy eléggé hisz. Egyes játékosok viszont most attól tartanak, hogy a konzolpiac a versenyhelyzet hiánya miatt lassítja majd a hardverfejlesztést. Ebben amúgy lehet valami.

A dobozos játékok korszaka amúgy is véget ér:

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

×