Korainak tűnhetnek még a pletykák, ám valójában már hosszú ideje készülhet az Activision műhelyében a 2024-ben megjelenő Call of Duty játék.

2024.02.05. – A Call of Duty széria hosszú ideje minden évben jelentkezik egy-egy új címmel. Sokáig úgy tűnhetett, hogy 2023-ban ez kimarad, ám végül a Modern Warfare III játékba csomagolva érkeztek meg az újdonságok. A Modern Warfare III megítélése meglehetősen vegyesre sikerült, sokak szerint alapból egy DLC-nek készült a játék. Ebben lehet némi igazság, hiszen sokáig a leakerek és adatbányászok is úgy tudták, hogy egy prémium kiegészítő érkezik a 2022-es, MW II címhez. Az igazságot csak az Activision munkatársai ismerik, ám nem sok idő van ezen gondolkodni.

2023 novemberében egyre konkrétabb pletykák kezdtek el keringeni a 2024-es Call of Duty játékról. Sokak számára korainak tűnhetnek ezek az információk, ám az óriáscégek sokszor akár évekkel előre is gondolkodnak. Természetesen kisebb-nagyobb változásokat bármikor eszközölhetnek, ám az alap koncepció már nem igazán fog változni. Tavaly annyit már megtudhattak a kíváncsi rajongók, hogy a Black Ops sorozatot erősíti majd a 2024-es cím, az idősík pedig az 1991-es öbölháború eseményeit göngyölítené fel.

Újabb információk érkeztek a 2024-es Call of Duty-ról

Az információkat ezúttal is a többször bizonyított Insider Gaming weboldalnak köszönhetjük, az elmúlt években nem igazán hibáztak. Ennek ellenére természetesen a hivatalos bejelentésig érdemes óvatosan kezelni a kijelentéseket:

  • A kampány rendelkezik majd olyan elemekkel, amik inkább a nyílt-világú játékokra emlékeztetnek
  • A kampány teljesen új alapokra építkezik, nem pedig a korábbi címek elhasznált elemeire
  • Azért lesznek majd lineáris küldetések is
  • A kampányban lesz fast-travel rendszer és járművek is
  • A kampányért a Raven Software csapata felel majd
  • Adler visszatér a kampány során
  • A játék várhatóan 2024 októberében jelenhet majd meg

Jelenleg tehát ezeket tartják „bombabiztos” információnak a leakerek. Nagy eséllyel ezek nem igazán változnak már a megjelenésig, ám ismételten ki kell emelnünk, hogy ezek továbbra sem hivatalos információk. 2020 óta azonban szinte minden bejött, amit az Insider Gaming csapata publikált, így lehet bízni a szavukban, csak helyén kell kezelni a dolgokat.

A 2023-as cím is tartogat még újdonságokat:

Ideje megismerkedni közelebbről is a Warzone Season 2 új fegyvereivel

×