Több állítólagos forrás alapján már most lehet tudni, hogy milyen Call of Duty játékot kapunk majd 2024-ben. A témát sokan szeretni fogják.

2023.11.23. – Bár még csak nemrég jelent meg az idei Call of Duty, a Modern Warfare 3 sokaknak nem nyerte el a tetszését. Ennek egyik oka lehet, hogy a játék eredetileg egy DLC kiegészítőnek készült, így egyelőre tartalmilag nem nyújtott sokat a játékosoknak. Legalábbis egyesek szerint nem annyit, ami megér 100 eurót. Így aztán megértem, hogy akadnak olyanok, akik már inkább a jövőt kémlelik. Örömmel jelentjük, hogy van hír a 2024-es Call of Duty-ról.

Bár persze ezeket a híreket egyelőre hivatalos bejelentés híján nem kell feltétlenül komolyan venni, de a WindowsCentral forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy Treyarch régóta dolgozik valamin.

A 2024-es Call of Duty a Black Ops sorozat új része lesz.

Call of Duty 2024

„Az Activision terveit ismerő forrás alapján már most megerősíthetjük, hogy a Call of Duty 2024 valóban Black Ops cím lesz” – írja a lap. „A Black Ops „6”-ra jelenleg még kódnevekkel hivatkoznak a fejlesztők, a hivatalos címe még nem eldöntött. Tekintve azonban, hogy a Treyarch a Black Ops Cold War esetében elhagyta a számozást, ez valószínűleg most is így lesz. Lehet, hogy a címe Call of Duty: Black Ops Gulf War lesz” – teszik hozzá.

A Gulf War, vagyis az öbölháború 1991. január 16. és 1991. február 28. között, a Perzsa-öbölben zajló fegyveres konfliktus volt, amikor az ENSZ koalíció felszabadította az Irak által megszállt Kuvaitot.

„Az új Black Ops az öbölháború idején játszódik majd, ami az első nagyobb konfliktus volt a Szaddám Huszein vezette Irak és az Egyesült Államok vezette katonai koalíció között. Az idősebb George Bush amerikai elnök és Margret Thatcher brit miniszterelnök Egyiptom és Szaúd-Arábia mellett csapatokat vezényelt Irakba, miután a Husszein-rezsim lerohanta Kuvaitot, és ezzel a 2. világháború óta a legnagyobb katonai koalíciót alkották. A Sivatagi Vihar hadművelet hírhedté vált az élő médiaközvetítéséről, és a háborúban – a drónhadviselés előtti korszakban – Amerika eddigi legnagyobb tankcsatái zajlottak” – írják.

A Black Ops tehát ez alapján hagyományos katonai technológiára és a Black Ops-ban ismert eszközökre fog támaszkodni, szemben a jelenlegi és a közeljövőbeli technológiával, ami a Modern Warfare-re jellemző. Az elmondottak alapján az új Black Ops megpróbálja feltárni az öbölháború narratíváját, összpontosítva a konfliktus különböző résztvevőire. A játék a hidegháború végéhez kapcsolódik majd, és annak néhány következményét vizsgálja.

Ha minden igaz, néhány multiplayer pálya ismét visszatér a korábbi Black Ops játékokból, bár ezen a ponton erről még csak szivárgások vannak. A Call of Duty Black Ops a szokás szerint 2024 késő őszi, tél eleji megjelenést céloz meg.

Ezt láttad már?

Visszatér az Igazság botja – Ilyen lesz az új South Park játék

×