Hamarosan már meg is jelenhet minden idők egyik legambiciózusabb Csillagok Háborúja játéka, a Ubisoft-féle Star Wars Outlaws.


Bódi Dániel

2023.02.04. – A Star Wars Outlaws nem csak az utóbbi, hanem úgy en bloc a valaha készült legígéretesebb Csillagok Háborúja videojáték. Számtalan szabadon bejárható óriási bolygórész, Han Solót is megszégyenítő csempészakciók, monumentális űrcsaták, kidolgozott galaxisközi alvilágrendszer, elképesztően látványos grafika…

… és sok minden mással is kecsegtet, amivel az egyetlen probléma csak az, hogy a Ubisoft ígéri mindezt. Az a Ubisoft, aminek nem ez volna az első, és valószínűleg az utolsó esete, mikor túltolja picit a biciklit, vagy egyenesen hazudik a játékainak az előzeteseivel. A másik probléma viszont az egyébként világépítésben világbajnok Massive Entertainment csapata, ami a Star Wars Outlaws előtt még kiadott egy másik Disney-féle licencelt játékot, az Avatar: Frontiers of Pandorát, ami valójában nem lett sokkal több, mint egy kékre festett, alaposan megszépített Far Cry Primal, pedig eredetileg ott is többről volt szó.

Na, de majd meglátjuk! Lehet hamarabb is, mint azt gondolnánk!

Legalábbis a szivárogtatásaival-értesüléseivel korábban többször is beletrafáló Tom Henderson szerint, aki úgy tudja, hogy a Massive Star Wars-játéka az év első felében jelenHET meg. Azért is fontos kiemelni a feltételes módot, mert egyrészt még mindig a Ubisoftról van szó, másrészt pedig azért, mert állítólag óriási a fejetlenség a francia kiadón belül. Egy csomó játékuk nem hozta a várt bevételt, az elbaltázott menedzsment miatt pedig valószínűleg az agyonhalasztott és célját vesztett Skull & Bones is mínuszos történet lesz, a soha meg nem jelenő Beyond Good & Evil 2-ről már nem is beszélve.

Ugyanakkor a Disney is 2024-ben kalkulál az Outlaws-szal, bár az egeresek az év végét célozták meg a hivatalos – azóta módosított – blogposztjukban. Henderson ezzel szemben május környékére várja a játékot, igaz, Twitteren már hozzátette, hogy elég könnyen előfordulhat a köztudottan notórius halogató franciáknál, hogy az év végéig elhúzzák a fejlesztést, úgy a megjelenést. Egy decemberi megjelenéssel pedig valószínűleg mi is sokkal jobban járnánk, hiszen a Massive fejlesztői is tovább tudják csiszolni a kiberkristályokat, ami köztudottan egyenlő a jobb játékkal.

Ami viszont már majdnem biztos, hogy a Star Wars Outlaws 2024-ben meg fog jeleni. Hogy az a májusban tartott hivatalos Star War ünnepséghez lesz közelebb, vagy a Disney-éra alatt beállított decemberi filmes premierekkel fog jobban korrelálni, azt látatlanban nehéz volna megmondani, pláne, hogy eddig még nagyon keveset láthattunk csak a játékból. Amennyiben valóban májusban érkezne, akkor már teljes súllyal rá kellett volna hasalniuk a marketingre, de sem a Disney, sem pedig a Ubisoft nem reklámozza agyon a rajongók milliói által várt programot. Remény persze van, de jelenleg sokkal valószínűbbnek tűnik egy karácsony előtti debütálás – ahogyan a Frontiers of Pandorával is történt.

Ezt is olvasd el:

Ilyen borzalmas kínhalált halna az ember az űrben szkafander nelkül

×