Egyelőre semmit nem lehet biztosra venni, de egyes szivárgások szerint a Sony és az AMD már dolgozik egy új hordozható PlayStation konzolon.

2024.02.02. – Előre szeretném leszögezni, hogy a következő információk egy olyan szivárgásból származnak, melynek a hitelességét nem igazán lehet ellenőrizni. Ettől függetlenül, amikor egy ilyen esemény történik, sokan felemelik a fejüket, így úgy gondoljunk, érdekességként érdemes beszámolnunk róla. Főleg akkor, amikor egy általában megbízhatónak mondható szivárogtató tesz említést a PlayStation jövőbeli terveiről.

Nos, a Sony állítólag nem tett le véglegesen a hordozhatóságról, és nem a PlayStation Portal az egyetlen, amivel előrukkolnak. Ha minden igaz, már készül az AMD együttműködésében a következő PlayStation 6 család, aminek része lesz egy teljesen hordozható konzol is, talán a PS Vita 2. A hír szerint ez a konzol a PlayStation 6-tal párhuzamosan jelenik majd meg, ami

képes lesz PS4-es vagy akár PS5-ös játékokat is futtatni.

Mi a pletyka?

A Moore’s Law is Dead nevű szivárogtató nemrég egy friss videót tett közzé, melyben azt állítja, hogy forrásai szerint az AMD egy teljesen egyedi chipen dolgozik, ami pár éven belül napvilágot láthat. A Sony következő generációs PlayStation kézikonzolja 18 CU-s (Control Unit) GPU-val rendelkezne, így visszafelé kompatibilis lenne az összes PS4-es digitális játékkal, sőt akár néhány PS5-ös játék futtatására is képes lenne. Ha ez igaz, akkor igen erős teljesítményre képes gépecske lenne a kezünkben.

Megjegyzem ezen meg sem lepődnék, miután a maga korában a PSP (PlayStation Portable) is igen erős volt. A hír szerint nem minden PS5 játék futna rajta, ez játéktól és teszteléstől is függ. Ha működnének is, valószínűleg alacsonyabb felbontáson, mint PS5-ön. A szivárogtató azt is hallotta, hogy a „Vita 2” (nem fix, hogy ez lesz a neve) egy „PlayStation 6 Family” kézikonzol, amit „sok év múlva” a nextgen PlayStation 6 konzollal együtt dobnak piacra Japánban.

A Sony-nak persze mára nem lesz könnyű dolga ezen a piacon, ahol már tarol a Steam Deck, a Nintendo Switch, az ASUS ROG Ally és sok más hordozható PC. Az viszont, hogy egyes PS5-ös játékok és az összes PS4-es játék futtatható lenne rajta, hatalmas előny lenne a Sony számára.

 

A Sony valószínűleg azzal nyerné a legtöbbet, ha a kis kézikonzol elég erős lenne ahhoz, hogy megjelenésekor a GTA VI-ot is futtatni tudja. Ettől függetlenül is: a PSP és a PS Vita elég sikeres és erős konzolok voltak ahhoz, hogy a PS rajongókat meggyőzze a Sony. A legnagyobb PS fanok régóta várják, hogy jöjjön egy hordozható PS, a PlayStation Portal pedig nem igazán az, amire vártunk. Rendes hadvert kérünk, kis méretben, PS4-es szintű játékokkal. Köszi, Sony.

Ahogy írtuk, most is érvényes, hogy a hírt nem árt nagy fenntartásokkal kezelni, hiszen csak egy pletykáról van szó. A Sony tervei folyamatosan változhatnak. De azért reménykedni lehet, nem?

Ezt láttad már?

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

×