A rendező elvileg utolsó önálló mozis rendezésében ismét szerepel Brad Pitt, de vajon melyik karaktert bízza rá Tarantino?

Gábor János

2024.02.02. – A filmes hírek egyik atombombáját a Deadline dobta le, aztán az IMDb-n is megerősítették: Brad Pitt a Becstelen Brigantyk és a Volt egyszer egy Hollywood… után ismét Quentin Tarantino projektjében szerepel. Ez az eddigi legkülönlegesebb együttműködésük, mivel, ha minden igaz, a rendező legutolsó önálló mozija lesz. Ha egy produkciónak tekintjük a két Kill Billt, akkor az előkészítés alatt álló A mozikritikus (The Movie Critic) a rendező pályafutásának tizedik filmje, és évek óta mondja, hogy éppen ennyit szeretne életében készíteni – utána visszavonul. Társrendezést és sorozatepizódokat mondjuk eddig is vállalt, szóval ilyen minőségében valószínű, hogy találkozunk még vele a jövőben.

Forrás: Alexi Lubomirski – Esquire

Tarantino utolsó filmje

A Deadline emlékeztet, hogy egy szerencsés véletlennek köszönhetően egész sokat lehet tudni a Mozikritikus történetéről. A rendező épp’ a magazin riporterének, Baz Bamigboye-nak nyilatkozott a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon, amikor a szokottnál kicsit jobban megnyílt a sztorival kapcsolatban. Valószínűleg azért árulkodott, mert a film, a Rolling Thunder, aminek a vetítésén találkozott az újságíróval épp’ abban az évben, 1977-ben készült, amikor a Mozikritikus is játszódni fog.

„Egy olyan fickóról szól, aki tényleg élt, de sosem lett igazán híres, és filmkritikákat írt egy pornóújságnak”

– árulta el Tarantino. Egyértelművé tette: személyes kapcsolata van a filmmel, hiszen tizenévesen az volt a mellékes munkája, hogy újságautomatákat töltött fel pornómagazinokkal. Ezek egyikében találkozott egy rendszeres filmkritikai rovattal, amit mindig érdekesnek talált – annak szerzőjével együtt. A szereposztás még nem ismert, így egyelőre az sem tisztázott, hogy az újabb – és várhatóan utolsó – közös filmjükben melyik karaktert szánja Brad Pittnek. Mellette egyelőre csak a szintén sokat foglalkoztatott Paul Walter Hauser (Én, Tonya, Csuklyások: BlacKkKlansman) neve szerepel a stáblistán, szóval számíthatunk még sztárparádéra, mert nyilván nagyon sokan akarják megragadni az utolsó lehetőséget, amikor egészestés mozin lehet együtt dolgozni a rendezővel.

Úgy fest, ezzel már örökre az adósunk marad:

Quentin Tarantino elárulta: EZT az egy Marvel-filmet szívesen megcsinálná

×