Bár a rendező korábban azt mondta, hogy soha nem szállna be a szuperhős-iparba, egyetlen Marvel-mozit mégiscsak megcsinálna.

Quentin Tarantinót talán egyetlen filmrajongónak sem kell különösebben bemutatni, hiszen ő a világ egyik legfelismerhetőbb stílusú, egyik legnagyobb hatású rendezőzsenije, aki olyan filmekkel írta be magát a mozitörténelembe, mint a Ponyvaregény, a Kutyaszorítóban, a Kill Bill, vagy sok más mellett a Becstelen Brigantyk.

Egy ilyen kaliberű rendező nyilván nem különösebben érez késztetést arra, hogy részt vállaljon bármilyen filmes univerzum építgetésében, egyengetésében, amit nem mellesleg a szakma azon krémje, amelyhez ő is tartozik, a kreativitás legnagyobb gyilkosának tartják.

A 60 éves rendező többek között erről is értekezett a Cinema Speculation című könyvében, ahol nem meglepő módon bevallotta, hogy más filmesekkel együtt már alig várják a szuperhőszsáner haláltusáját. Sőt, a hónap elején a LA Times-nak szó szerint azt mondta, hogy semmi pénzért nem lenne a Marvel bérmunkása, és soha nem csinálna Marvel-filmet. Ez részéről teljesen érthető is, sőt, az egyik legjobb dolog, ami mellett elhatározhatja magát, hiszen így a kreatív energiáit a tőle már megszokott minőségű filmek rendezésére fordíthatja.

Most azonban Tarantino némileg árnyalta a véleményét, és a Cinema Speculation promóciós interjúja során elárulta, hogy mégiscsak lenne egyetlen egy szuperhősös Marvel-történet, amit kétszer is meggondolna.

A Den of Geek és a Variety által kiszúrt kérdezz-felek során a rendező elmondta, hogy ha a Disney valamiért megkeresné őt, akkor az egyetlen mozi, amit nekik talán-talán elvállalna, az a Jack Kirby és Stan Lee 1963-tól 1981-ig futott Sgt. Fury and the Howling Commandos képregényének adaptációja lenne. Semmi mást nem lenne hajlandó megcsinálni, csak és kizárólag ezt a sztorit.

Arra viszont, hogy ez a kollaboráció tényleg összejöjjön, nagyjából egy szemernyi esély sincs, ugyanis ezt a történetet a Marvel filmes univerzuma még az első Amerika Kapitánnyal már vagy 10 éve maga mögött hagyta. A füzetekben ugyanis Nick Fury a második világháborúban vezetett egy Becstelen Brigantykhoz nagyon hasonló alakulatot, amivel az MCU hivatalos kánonja szerint több probléma is adódik.

Egyrészt ugyanezt a kommandót láthattuk már az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló filmben még a filmuniverzum kezdetekor, akikről a kapitány ébredése óta konkrétan semmit nem tudunk. Másrészt Tarantinónak is kedves cimborája, Samulel L. Jackson által megformált Nick Fury karaktere aligha élt a második világégéskor, az ő háttértörténetét nagyjából a 90-es évektől eredeztetik a filmek, amit a Marvel Kapitányból már ismerhetünk.

Persze bőven lenne rá mód, hogy a Tarantino-féle Fury-mozi megvalósuljon, főleg a multiverzumok közepette, azt viszont még a fentiektől is nehezebben lehetne elképzelni, hogy a Disney és Marvel páros szabadon ráengedje a kifejezetten brutális jeleneteiről ismert rendezőt a témára.

Szóval hangozzék bármilyen jól is, hogy Tarantino elgondolkozna ezen az ötleten, elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy sosem fog megvalósulni. Lehet egyébként, hogy pont ezért mondta, ezzel is stílusosan illusztrálva a Marvel görcsös ragaszkodását a jól bevett formulákhoz, a tényleges megújulás igénye nélkül.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Bezárnak a mozik napközben: így rövidül a nyitvatartás az energiaárak miatt

×