Nem elég a jegyáremelés a megmaradáshoz, így új megoldásokkal próbálnak spórolni a mozik, de ez nem csak a magasabb rezsi miatt van.

Annyira elszálltak Magyarországon az energiaárak, hogy egy csomó szolgáltatás minden korábbinál nagyobb megszorításokra kényszerül, ha talpon akar maradni. Bár a legjobban még mindig nem a mozik szívnak (kérdezd meg bármely étteremvezetőt, hogy hogy van!), nekik is kijut a bajból.

A Cinema City  a minap jelentette be, hogy a napi előadások egy részét beszüntetik.

Forrás: Noop.com.au

A GameStar megtudta: a fővárosban és vidéken eltérő módon kezdenek spórolásba. Amíg Budapesten délután háromnál, addig mindenhol máshol délután négynél hamarabb nem érdemes kinyitni, így a napközbeni előadások időpontjai ugranak a műsorfüzetből.

Forrás: 20th Century Fox

Az új nyitvatartás már november 17-től érvényes, de kivétel lesz a téli szünet és az Avatar: A víz útja premierhete – jelentette be az IGN-nek nyilatkozva Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketingigazgatója. A hálózat a Facebookon is megosztott egy közleményt – e szerint

a szombat-vasárnapi előadások ugyanúgy 10 órától lesznek elérhetőek, mint korábban.

A döntést a megemelkedett rezsiköltségek indokolják: 10-15 óra között annyira kevesen járnak már moziba, hogy olcsóbb bezárni a termeket. Ez a tendencia egyébként nem a villanyszámla drágulásával kezdődött, hanem a COVID-dal – simán és egyszerűen mind átszoktunk az állandó streamelésre.

Meg a játékra:

Az amerikaiak több mint fele videojátékozni kezdett a lezárások alatt

 

×