Nem indul simán az AI mobilok korszakába lépő Samsung Galaxy S24 pályafutása. A nálunk csak néhány napja elérhető telefon kijelzőjével van gond.

Gábor János

2024.02.02. – Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung új, Galaxy S24-es telefonjával kapcsolatban. A készüléksorozat kijelzőjén egész egyszerűen hiába aktiválnak a felhasználók egy képernyőmódot, azt a telefon nem hajtja végre. Nem túl kellemes meglepetés egy 370 ezer forintos indulóárral megjelent okostelefontól, amit a gyártó ráadásul az AI mobil korszakát megnyitó készüléknek nevez.

Forrás: Samsung

A problémáról a Forbes azt írta, az „Élénk képernyőmód” aktiválása ütközik akadályokba, így hiába kapcsolgatják be a userek, nem kapják meg a korábbi Samsung eszközökben hibátlanul működő élénk színeket, sőt, az S24 színeit tompának és borzasztónak nevezik a fórumokon. Az emberek néhány nappal ezelőtt még azt találgatták, hogy vajon az új, tükröződésmentes Corning Gorilla Glass Armor képernyőburkolat rontja-e a képminőséget, mert ha így van, akkor óriási a baj, hiszen hardverprobléma esetén az emberek tömegével vinnék vissza a telefont, és nagyon drága lenne ismét hitelessé tenni a piacon.

Szerencsére nem erről van szó.

Szoftverhibára hivatkozik a Samsung

Mivel az élénk képernyőmódot előszeretettel aktiválják a felhasználók (hiába jelenít meg pontosabb színeket a Natural beállítás, az emberek nappal jobban kedvelik a ragyogó kijelzőt), a gyártónak lépnie kell, és a Samsung Community fóruma szerint már rajta is van az ügyön. A hozzáértők azt mondják, valójában nincs szó kritikus képernyőhibáról, és az élénk mód egy megfelelő hibajavítást tartalmazó frissítés után szépen helyre fog állni. Szóval, ha töprengtél rajta, hogy Samsung Galaxy S24-re válts, esetleg már rendeltél is egyet, akkor csak ez a bug ne ijesszen el, mert várhatóan rövid időn belül kijavítják!

Az új telefon termékcsaládot részletesen itt mutattuk be:

HIVATALOS: Ekkor érkeznek az új Samsung Galaxy S24 telefonok

×