A Dungeons and Dragons IP igencsak divatosnak számít manapság. Ezt valószínűleg más vállalat is látja, ezért indulhattak be a pletykák a felvásárlásról.

2024.02.01. – A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték. Minden játékos megalkotja a saját karakterét – annak erősségeivel, gyengeségeivel és lehetőségeivel –, majd pedig képzeletbeli kalandokra indulnak egy kialakított fantáziakörnyezetben. A játékhoz tartozik még a Dungeon Master (DM), a „játékvezető”, aki a történet mesélőjeként és bírójaként fenntartja azt a világot, amiben a kalandok megtörténnek. Az úgynevezett NPC-ket is ő irányítja egyébként.

dungeons and dragons

Maga a játék 1974-ben jelent meg a Tactical Studies Rules kiadásában. A szerepjáték egyébként az 1950-es években már divatosnak számító wargame-ekből nőtte ki magát. A töretlen sikert mi sem bizonyítja jobban, hogy mind a mai napig „nyomtatja a pénzt” az IP. Főszerepet kapott a játék a Stranger Things című sorozatban, sőt saját mozi adaptációt kapott a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület formájában. Aztán ott van a Baldur’s Gate, aminek 3. epizódját a tavalyi év legjobb videojátékának választották, s ami a DnD világában játszódik. A szerepjáték szabályainak megfelelően persze, dobókockás mechanikával.

Vándorolnak a jogok?

A DnD tehát mára már egy igazi jelenséggé nőtte ki magát. Könyvek, képregények, játékok, filmek, sorozatok, teljesen mindegy, hogy merre fordulunk, szinte biztos, hogy találunk valamit, amire hatással volt. Épp ezért nem lenne meglepő, ha a kazamatás és sárkányos móka több nagyobb kiadó figyelmét is felkeltené. Jelenleg a jogok a Hasbronál találhatók, de közvetlenül a Wizards of the Coast felel az IP-ért. Őket viszont a Hasbro birtokolja, szóval értitek, hogy mi itt a helyzett…

tencent

Egy szó, mint száz, a napokban felröppent egy pletyka, miszerint a kínai óriás, a Tencent bejelentkezett a DnD videojátékos jogaiért. Olyan pletykát is lehetett hallani, hogy a tárgyalások jól haladnak, így több fan is elkezdte erősen rágni a körmét. A kínaiaknál vannak többek között a PUBG, Call of Duty Mobile, valamint a Vain Glory jogai is, ahogy a Riot Games is. Nem lett volna tehát ördögtől való egy ilyen piaci lépés.

Azonban a Dexerto megkeresésére a Wizards of the Coast mindent tagadott. A vállalat szerint jelenleg nem folynak tárgyalások a Dungeons and Dragons jogokról a Hasbro és a Tencent között. Ha tehát attól félt bárki is, hogy hamarosan jön valami „gatcha” DnD játék mobilokra, még egy ideig megnyugodhat. Aztán ki tudja mit hoz a jövő, ezek a pletykák sosem szoktak alaptalanok lenni…

Ezt olvastad már?

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

×