Egy Warzone játékos megdöbbent, miután kirúgták egy meccsből, pedig a játék volt annyira bugos, hogy az csalásnak is minősülhet.

2024.02.01. – Egyszerűen nem lehet vitatni, hogy amióta csak megjelent a Call of Duty Warzone, a játék tele van hibákkal, melyek némelyike bosszantó, némelyike kevésbé. A játék történetének közel 4 éve alatt a játékosok számtalanszor vakarhatták a fejüket, hogy most mi is történt, legyen szó glitchekről, vizuális bugokról, és furcsa anomáliákról, amik megzavarták a játékmenetet. Megértem, hogy vannak olyanok, akik a hibák miatt széttörnék a kontrollert vagy a billentyűzetet is, de olyan még nem igazán volt, hogy valaki bannt kapott egy játékbeli hiba miatt.

Pedig valami ilyesmi történt nemrég. AmarOriginal nem hitt a szemének, amikor a játék valamiért nem renderelt ki neki bizonyos textúrákat, így néhol akaratlanul is átlátott a sziklákon. Így természetesen bár nem akart csalni, néhol látta az ellenfeleket is. Oké, oké, el kell ismerni, hogy tisztességtelen előnyhöz jutott, de ez a furcsa wallhack nem egy csalás, nem egy szoftver, nem egy játékmódosítás műve.

Megbüntették

Nem sokkal azután, hogy a hibás textúrák körül harcolt, egy fekete képernyővel találta szemben magát, amin az állt: kirakták a meccsből (Player Kicked). Miután a játék kirakta, egy gyors internetes keresés után kiderült, hogy valóban korlátozták nála a mathmakinget, vagyis shadowbant kaphatott.

Game gives me WALLHACK, I get shadowed
byu/AmarOriginal inCODWarzone

Érdekes dilemma

A dolog persze egy igen érdekes vitát eredményezhet, hiszen nem egyértelmű, hogy a játékbeli hibát mi okozta. Amennyiben valóban a Warzone a hibás, akkor érdekes kérdés, hogy milyen büntetés róható ki ilyenkor, hiszen erről a játékos nem tehet. Ettől függetlenül tény, hogy tisztességtelen előnyhöz jut. A büntetés persze akkor is jogos, ha a problémát a játékos számítógépe, videokártyája okozta. Ebben az esetben ugyanis már nem az Activision tehet a dologról. Az egész helyzet attól nehéz, hogy a hibákról a játékos nem tehet, a meccstől viszont búcsúznia kellett. Az Activision és a Raven Software valószínűleg simán leveszi az ilyen bannokat, de azért ez egy érdekes kérdés.

Ezt láttad?

MINDEN, amit tudnod kell a Suicide Squadról, mielőtt egy forintot is költenél rá

×