Gyönyörű lesz a Taxi Life: A City Driving Simulator. A PlayStation hivatalos YouTube csatornáján felbukkant egy sokatmondó játékmenet-videó.

2024.02.01. – A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet modellező játék instant siker lett, több folytatás, illetve spinoff is született. Így fejlődött ki az emberi életet szimuláló Sims-sorozat is, ahogy más ihletésű szimulációk. Mára már akkorára duzzadt a kategória, hogy szinte már mindent szimulálhatunk játék formájában. Az egyik nagy „kedvencem” a Power Wash Simulator, ami lényegében egy magasnyomású vízszóróval történő takarítást modellez. Ennél persze vannak „ésszerűbb” szimulációk, mint például a Microsoft Flight Simulator. A repülőgép pilóták életét szimuláló játék félelmetesen részletes, épp ezért nem feltétlenül csak szórakoztatásra használják. De ott van félúton a Farming Simulator, ami évente új epizóddal jelenik meg és még esport is épült köré.

simulator

Egy szó mint száz, az elmúlt 20-30 évben hihetetlenül magasra tört a szimulációs videojátékos műfaj, amit a technológiai fejlődésnek is köszönhetünk. S ha már technológia, hamarosan érkezik egy taxis szimuláció, ami grafikáját tekintve tényleg olyan lesz, mintha egy autóban ülnénk.

Gyönyörű szimuláció a vezetés szerelmeseinek

A PlayStation hivatalos YouTube csatornáján felbukkant egy új játékmenet-videó a Taxi Life: A City Driving Simulatorről. A játékban Barcelona utcáin furikázhatjuk majd az embereket. Ha az ember könnyed kikapcsolódásra vágyik, lehetőség lesz külső nézetes autókázásra, de „beülhetünk” majd akár a volán mögé is. Ez utóbbit akkor lesz igazán izgalmas és szórakoztató használni, ha van a háztartásban szimulátor-kormány és pedál. Ha ilyen téren „összeálltak a csillagok”, le merem fogadni, hogy az egyik legjobb szimulációs élményt fogja nyújtani a játék. Pláne azért, mert 460 kilométernyi út áll majd rendelkezésre, 1:1 arányban modellezve a katalán fővárost. Az autónkat természetesen fejleszthetjük is majd, valamint minél több látványosságra bukkanunk, annál több tapasztalati pontot szerezhetünk. Skill-rendszert is kapott a Taxi Life, így juthatunk hozzá hosszabbnál-hosszabb fuvarokhoz.

Ugyan az új játékmenet-videót a Sony a PlayStation csatornáján osztotta meg, a PC-s játékosok (na meg xboxosok) sem fognak kimaradni a buliból. A Steamen már elérhető a játék profilja, s így a gépigénye is, valamint egy kívánságlistára helyező gomb. A Taxi Life várhatóan március 7-én jelenik meg.

Ezt olvastad már?

Ingyen adnak egy gyönyörű és iszonyú félelmetes horrorjátékot

×