Egy modder hatalmas teljesítménynövelést remélt attól, hogy a Steam Deckhez hozzákötött még egy AMD Radeon 6700 XT videokártyát. Ez lett az eredmény.

2024.01.31. – A Valve Steam Deck egy lenyűgöző konzol, még akkor is, ha mostanában számtalan hordozható PC-vel lepik el a piacot a gyártók. Az kis gépezet mérete ellenére lenyűgöző teljesítményre képes, miközben bárhová magunkkal vihetjük a PC-s játékokat. Persze ennek ellenére a grafikán és a teljesítményen lehet még javítani, amit a Valve talán a jövőben meg is tesz. Egy tech-modder azonban elébe ment a dolognak, és úgy döntött, kísérletezik.

Sikerült egy AMD Radeon 6700 XT videokártyát és egy monitort csatlakoztatnia a Steam Deckhez.

Steam Deck asztali videokártyával

A J0urnalizm nevű modder megtalálta a módját annak, hogy hogyan lehet egy PC-be való videokártyát csatlakoztatni a Valve gépéhez. A Steam Deckben található M.2 PCIe csatlakozót általában további SSD-k csatlakoztatására használják, de J0urnalizm úgy gondolta: jó lehet az másra is. Egy Radeon 6700XT hozzáadásával és egy 13,5 hüvelykes LCD monitorral 2K felbontást és 75 Hz-es frissítési frekvenciát kapott, ami lenyűgöző eredmény. Ezt leginkább az alábbi videó szemlélteti.

 

A kommentelőket egyértelműen lenyűgözte a dolog, sőt valaki a „Deck Top” nevet adta a megoldásnak. Mások kiemelték, hogy bizony néhány hamarosan megjelenő hordozható PC, például az MSI Claw rendelkezik Thunderbolt 4 csatlakozóval, amivel hasonló dolgokat lehet művelni, az M.2 foglalat nélkül. Az egésszel a probléma az, hogy bár valóban némi teljesítménynövekedést lehet elérni vele, a dolog pont a mini PC lényegét, a hordozhatóságot veszi el. Bár simán lehet, hogy valaki örülne annak, ha a Steam Decket valamiféle PC-ként is tudná használni, amikor éppen nincs úton. Hát igen, így erre is jó.

Ezt láttad már?

Ilyen borzalmas kínhalált halna az ember az űrben szkafander nelkül

×