Az utóbbi időben egyre több mém válik valósággá. Ezúttal a Steam Deck tulajdonosait volt kénytelen figyelmeztetni a Valve a felelőtlen viselkedés miatt.

2023.12.16. – A Steam Deck árusítása hivatalosan 2022 februárjában vette kezdetét. A handheld formába öntött, egyébként teljes értékű PC rendesen felkavarta az iparág állóvizét. Korábban is voltak hasonló próbálkozások, ám vagy a teljesítmény nem volt elég vagy pedig túl drága árcédulát kaptak azok az egységek. A Valve az AMD-vel együttműködve alkotta meg a Steam Deck erejéért felelős APU-t. Ebben egy négy magos Zen 2 processzor és egy AMD RDNA2 architektúrára épülő chip kapott helyett. Manapság léteznek jóval erősebb konstrukciók is, ám a 800p kijelzőt még ez is kihajtja akár AAA címek esetében is.

Azóta megjelent egy újabb, OLED kijelzővel rendelkező változat is. Ahogy bizony a többi gyártó sem ült ölbe tett kézzel, az ASUS Rog Ally és a Lenovo Legion Go készülékek is kiváló alternatívák lehetnek. Az AYANEO kütyükről sem érdemes megfeledkezni, ám azok magasabb árcédulán mozognak. Egy azonban biztos, a Steam Deck mindenképp meghatározó pont volt a handheld PC-k szegmensében és jó ideig az is maradhat.

A Valve nem javasolja, hogy szagolgassuk a Steam Decket

A Steam Deck hivatalos fórumain, netán subredditjén sokszor visszatérő mém, hogy a friss tulajdonosok megszagolgatják a kütyü ventilátorának kiáramló levegőjét a réseknél. Sokan a friss mosáshoz vagy épp a Cheetos-hoz tudnák hasonlítani. Mások pedig viccesen megjegyzik, hogy hosszabb távon akár maga Gaben is megjelenhet előttük hallucináció formájába, annyira ütős az illat. Hamar ijesztő jelenség lett tehát az elsőre még talán vicces mémből, melyre még a Steam Supportnak is reagálnia kellett.

A Steam Deck Support üzenete

A Steam Deck Support üzenete

A Steam Support a felhasználóknak is az tanácsolja, hogy kerüljék ezt a káros mozdulatot. Míg a készülék átlagos használatakor ezek nem jelentenek egészségügyi veszélyeket, addig közvetlenül belélegezve már ilyen-olyan módon rombolhatják az egészséget. Ezeket a szagokat a különféle komponensek és a használt anyagok, ragasztók és egyéb kemikáliák melegedése, párolgása okozhatja, tehát szélsőséges esetben valóban lehetnek káros anyagok a készülékházból kifújt levegőben. Az Eurogamer szerint egyébként az új, OLED verzió messze nem olyan jó illatú, mint az eredeti készülék, nagy eséllyel a több szinten is lecserélt komponenseket okolhatjuk ezért. Egy szó mint száz, nem érdemes szagolgatni a Steam Deck réseiből kiáramló levegőt, mert káros lehet az egészségre. 

Forrás: Tom’s Hardware

Íme a legjobb belépő szintű SSD-k – Ezt a kialakítást és méretet válaszd

×