Talán még nem hallottál róla, de van egy lehetőség, hogy a TikTok nézegetése közben ne kelljen a kezedet használni, mégis pörögjenek a videók.

2024.01.23. – Ha te is szoktál TikTokon videókat nézegetni, akkor valószínűleg találkoztál már egy fontos problémával. Ha nézel egy videót és nem nyúlsz hozzá a telefonodhoz, mert mondjuk leteszed, akkor egy végtelen loop indul el, amikor a videót a TikTok újra és újra lejátssza. Az is kissé problémás lehet, hogy nézegetés közben folyton a telefonhoz kell nyúlni a következő videóhoz, ami különösen rossz, amikor mondjuk zsíros a kezed a kajától. A helyzet viszont az, hogy van erre egy megoldás, amit talán nem vettél észre.

Automatikus görgetés a TikTokon

Sajnos a helyzet az, hogy a TikTok néha nem elég egyértelmű az új funkciók bevezetésekor, pedig az az igazság, hogy az auto-görgetés funkciót már 2023 eleje óta tesztelik. Azóta pedig egyre több országban lett elérhető, egyre több felhasználó számára, bár az, hogy hol és kinél jelenik meg, eléggé random volt.

2024 január elején azonban több oldal is arról számolt be, hogy a funkció már egyre több helyen elérhető, és igen: már Magyarországon is. Az automatikus görgetés pontosan azt csinálni, amit a neve is sugall: ha vége egy videónak, automatikusan elindítja a következőt. Így hátra dőlhetsz és élvezheted a tartalmak áradatát.

Hogyan?

Az Automatikus Görgetés funkció megtalálásához koppints egy random videóra és tartsd lenyomva az ujjadat a képernyőn. Ekkor feljönnek az olyan opciók, mint a Bejelentés, Nem érdekel, Videó mentése, stb. Itt görgess még kicsit jobbra. Ha nálad is elérhető a funkció (nálam igen), akkor láthatod az Automatikus görgetést is. Ezt bekapcsolod és magától mennek a videók. Kikapcsolni pedig ugyanígy tudod.

Az olyan nagy platformok, mint a TikTok gyakran tesztelnek funkciókat anélkül, hogy hivatalos bejelentést tennének róla. Az auto-scroll is pontosan ezen funkciók közé sorolható, szóval nem lepődj meg, ha nem tudtál róla. Ha meg tudtad, hogy van, akkor miért nem szóltál eddig? Persze lehet, hogy te még mindig kézzel görgetsz, pedig vannak már olyanok, akik csak élvezik a TikTokot. Te kipróbálod?

Ezt láttad?

9+1 fantasztikus sorozat 2023-ból, amit vétek volna kihagyni

×