Az Apple január 22-én publikálhatja az iOS 17.3 éles változatát. Radikális iPhone újításokra nem kell készülni, ám a biztonság ismét javulhat.

2024.01.17. – December 12-én jelent meg az Apple telefonjainak legfrissebb operációs rendszere, az iOS 17.2. Ahogy az lenni szokott, az Apple mérnökei egy percet sem pihennek, hosszú hetek óta az iOS 17.3 rendszert finomítják. Több béta verzió is érkezett már a rendszerből, az egyik gyakorlatilag tönkre is tehette a kevésbé szerencsés tulajdonosok telefonjait. Szerencsére otthon is javíthatóak ezek egy szoftveres megoldással, ám a béta verziókkal nem igazán éri meg kísérletezni átlagfelhasználói szinten.

iPhone - iOS 17.3

iOS 17.3

Egy biztos, hogy az Apple mindig is gondosan ügyelt a készülékek és a felhasználók biztonságára. Az iPhone 5S óta külön chip kezeli az érzékeny műveleteket, ahogy bizony az iPad és MacBook eszközökben is hasonlókat találhatunk. A hitelesítés módja is kifinomultabb lett az idők során, az ujjlenyomat helyett a legtöbb készülékében 3D arc azonosítást, azaz FaceID-t használ a gyártó. Úgy tűnik azonban, hogy 2024-től még biztonságosabb lehetnek az iPhone-ok és iPad-ek, mint korábban.

Nem lesz elegendő az iPhone PIN kód kifigyelése

Az Apple január 17-én hivatalosan is elismerte, hogy január 22-én vagy 23-án érkezik az iOS legújabb verziója a publikus ágra. Az új védelemnek köszönhetően hiába találja ki vagy figyeli ki a tolvaj a telefont, az érzékeny adatok biztonságban maradnak. Ide sorolhatjuk a felhasználóval kapcsolatos információkat, de a Wallet alkalmazás és az abban található bankkártya-adatok is biztonságban lesznek. Az új védelem a Stolen Device Protection nevet kapta az Apple mérnökeitől. A funkciót jelen állapotában külön kell aktiválni az iPhone készülékeken, alapértelmezetten nem kerül bekapcsolásra.

A fenti előnyök mellett a Find My iPhone funkciót sem lehet letiltani egyszerű jelszóval vagy PIN kóddal, oda is TouchID vagy FaceID kell majd. Az új fejlesztéseknek köszönhetően még kevesebb előnnyel járhat egy-egy iPhone telefon eltulajdonítása. Remélhetőleg a jövőben több, hasonló fejlesztést is implementálnak az Android és iOS fejlesztői.

Ezeken a helyeken semmiképpen se töltsd a mobiltelefonodat

×