Rengeteg iOS felhasználó béta ágon kapja a frissítéseit, miközben ez nem is lenne indokolt. Ezúttal az iPhone felhasználók jártak pórul.

2024.01.03. – Az Apple hosszú ideig csak a regisztrált, fizetős fejlesztők számára publikálta az iPhone és iPad béta frissítéseit. Ezt is ki lehetett játszani, ám a legtöbb felhasználó nem kacérkodott a gondolattal. Az elmúlt évek során azonban változtattak a hozzáférésen, gyakorlatilag néhány kattintással részt vehet bárki a béta programban, különösebb felkészülés vagy hozzáértés nélkül is. Ez azonban nem várt veszélyeket rejthet magában. Sokan el is felejtik, hogy nem az éles ágon kapják a frissítéseket, miközben az Apple sokszor félkész funkciókat is tesztel ezekben.

Úgy tűnik, hogy 2024 első napjai az Apple számára sem indulnak jól. Január harmadikán több iPhone felhasználó is jelezte, hogy a cég által publikált frissítést követően egyszerűen nem indult el a telefon. Hamar kiderült, hogy nem egy publikus frissítésről beszélhetünk, hanem az iOS 17.3 második publikus bétájáról. Ez egyrészről megnyugtató, hiszen így az éles ágat nem érinti a hiba, másrészről ijesztő, hogy mennyi felhasználó nem is tudott arról, hogy átállította a frissítések preferenciáit.

Szerencsére visszafordítható a folyamat, nem kell szervizbe küldeni az iPhone készülékeket

Könnyen előfordulhat, hogy búcsút kell inteni a lokális adatoknak, hiszen gyakorlatilag újra kell telepíteni a rendszert az érintett készülékeken. A telefonokat a helyreállítási móddal lehet életre kelteni a frissítés után. Ennek a pontos folyamatát az Apple a hivatalos weboldalon ismerteti magyar nyelven is, lépésről lépésre. A cég leírásába nehéz belekötni, hiszen a pontos gombkombinációt vagy épp az iTunes használatát is alaposan bemutatja. A fenti művelet elvégzése után ismét teljesen használható állapotba kerülnek a frissítés közben „kinyírt” iPhone és iPad eszközök. Ezt követően azonban érdemes lehet többeknek is elgondolkodni, hogy valóban szükséges-e a béta ágon várni a frissítéseket. Az Apple a béta programból való kilépésből is részletes leírással rendelkezik, melyet >IDE< kattintva lehet elérni. A folyamatot követően a garantáltan megfelelő, kitesztelt iOS verziók érkeznek csak meg a készülékekre.

Forrás:  9to5mac

Ezek a leghasznosabb Windows billentyűparancsok – Sok időt spórolhatsz

×