A Counter-Strike 2 három hónappal a megjelenése után is hemzseg a kisebb-nagyobb hibáktól. Január 15-én újabb bugot sikerült leleplezni.

2024.01.15. – Január nyolcadikától kezdetét vették a Counter-Strike 2 Major kvalifikációi. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, bizony több szinten is voltak problémák. A csalók mellett a játék hibái is megnehezítették a dolgot, több esetben is bugok tarkították a hatalmas téttel bíró meccseket. A Valve munkáját sem érdemes lenézni, hiszen a szeptember végi megjelenés óta gyakorlatilag minden egyes héten érkezett valamilyen frissítés a játékhoz. Sokan azonban úgy ítélték meg a látottak alapján, hogy bizony még lett volna mit fejleszteni a Counter-Strike széria legfrissebb darabján.

Január 16-án véget ér a negyedik nyílt kvalifikáció is, azt követően februárban csapnak újra össze a továbbjutott csapatok. Ez az időablak remek lehetőséget nyújtana a Valve programozóinak, mérnökeinek, hogy a meccsek során felmerült hibákat javítani tudják. Szerencsére ebben a közösség is segítő kezet nyújt. Nemrégiben azonban olyan hibát sikerült reprodukálni, mely talán arra is választ adhat, hogy miért nem láthatóak néha az éppen peekelő játékosok.

A Counter-Strike 2 hibásan renderelheti ki a peekelő játékosokat

 

Január 15-én került publikálásra a fenti videó. A feltöltője Nuke pályáján mutatta be, többször reprodukálható formában, hogy a Counter-Strike 2 néha hibásan rendereli ki a karaktereket. Szó szerint láthatatlanok lehetnek a játékosok. Ez bizony peekelés esetén komoly előnnyel járhat az ellenfél számára, hiszen nincs mire reagáljon a sarkot vagy adott szöget tartó játékos. A teljes videóból ráadásul az is kiderül, hogy mindkét fél megszenvedheti ezt a hibát, lényegtelen, hogy melyik oldalon játszunk. 

Remélhetőleg a Valve továbbra is aktívan figyeli a közösségi visszajelzéseket, hiszen az ilyen jellegű hibákat kötelező lenne kijavítani az elkövetkezendő hetekben. Egy azonban biztos, hogy a Counter-Strike 2 még messze nincs olyan állapotban, mint amit a felhasználók vártak, könnyen lehet, hogy még hónapokra lesz szükség a teljes kipofozáshoz.

Brutális mennyiségű Counter-Strike 2 ládát nyitottak 2023 decemberében

×