A márciusi Counter-Strike 2 Major kvalifikációi január 8-án startoltak el. Ahogy arra számítani lehetett, több szinten is elhasaltak a szervezők.

2024.01.10. – A Counter-Strike 2 megjelenésével lezárult a korábbi, CS:GO éra. Ahogy arra számítani lehetett, a Valve nem is várt ki olyan sokáig, hogy bejelentse az első, nagyobb versenyeket. Már 2023 márciusában megtették ezt, amikor mindössze néhány ezer szerencsés próbálhatta ki az újdonságokat. A rendezésért a PGL gárdája felel, a nevükhöz már több, korábbi nagy esemény is fűződik. Az offline eseménynek Dánia ad otthont, egészen pontosan a koppenhágai Royal Arena. Az összdíjazásra sem lehet panasz, összesen 1 millió 250 ezer dollárt gyűjthetnek be a játékosok. A tét tehát nem kicsi.

A március 17-én kezdődő összecsapásokra január nyolcadikán kezdődtek meg a kvalifikációk. Ezek még teljesen nyílt, online selejtezők, így rengeteg aggodalmat vetettek fel a közösségben. Egyrészt sokan a sub-tick rendszer állapota miatt is aggódtak, hiszen interneten keresztül sokkal inkonzisztensebb, mint LAN körülmények között. A másik sarkalatos pont a csalások és különféle bugok, glitchek kihasználása volt. Úgy tűnik, hogy egyik félelem sem volt teljesen alaptalan, több érdekes klip és jelenet is befutott az elmúlt napokban.

Teljes káoszba fulladt a Counter-Strike 2 Major kvalifikációja

A fenti Twitter videóban egy kiemelt esetet láthatunk. a Movistar és a „Never More” meccséről. A Never More csapattagok kifejezetten friss fiókokkal, kevés órával, ám ennek ellenére hibátlan skillekkel rendelkeztek. Később beigazolódott a gyanú, valóban több csaló játékosból állt össze a csapat, így végül a Movistar juthatott tovább az utólagos diszkvalifikáció után.

Hiba lenne azt hinni, hogy ez volt az egyetlen ilyen eset. A fenti összeállításban az elmúlt néhány nap csalás-gyanús jeleneteiből szemezgethetnek a kíváncsi felhasználók. A kvalifikációk első napján, január nyolcadikán ráadásul a verseny lebonyolításáért felelős felület is bemondta az unalmast, mely szintén rengeteg problémát szült. Igazi káosz alakult tehát ki a Counter-Strike 2 Major kvalifikációk első hetében, remélhetőleg a folytatás már gördülékenyebb lesz.

Teljesen elcsúszott a Counter-Strike 2 rangrendszere – DMG az új Global?

×