Papíron remek fejlesztéseket hozott el a Counter-Strike 2, ám a valóság sajnos azt mutatja, hogy egyik sem sikerült a legjobban.

2024.01.09. – A Counter-Strike 2 rengeteg újítást hozott magával. Az alapvető változtatásokon kívül azonban a meccsekhez és a rangokhoz is hozzányúlt a Valve. A meccsek megnyeréséhez korábban 16 körre (vagy hosszabbításra) volt szükség, ám a Counter-Strike 2-ben ez megváltozott. A Valve MR12 formátumánál már 13 nyert kör is elegendő, melyekkel papíron sokkal dinamikusabb, izgalmasabb meccseket kaphatunk. Ez a változtatás már önmagában is megosztotta a közösséget. Vannak, akik szerint beváltotta a fejlesztők reményeit, mások pedig a régi rendszert állítanak vissza.

A játékban megszerezhető rangok is megváltoztak, több szinten is. Egyrészt 2023 szeptemberének vége óta a „rendes”, CS:GO-ban is megtalálható rangokat pályánként osztja ki a játék. Azaz lehet valaki Global Elite Dust 2-n, miközben Vertigo-n csak a Nova 3-at karcolgatja. Ez arra sarkalhatja a játékosokat, hogy gyakorlatilag a rangjuk kockáztatása nélkül próbálhassanak ki friss vagy kevésbé ismert pályákat. A Premier mód pedig saját rangot kapott, melyet CS Rating néven találhatunk meg a Counter-Strike 2-ben. Itt nem is próbálkozott elnevezésekkel a Valve, egyszerűen az elért pontszámot mutatja a játék. A két rang azonban teljesen független egymástól.

Úgy tűnik, hogy valami nagyon félrecsúszott a Counter-Strike 2 rangrendszerében

Papíron a fenti változások jól hangzanak, hiszen egyszerre elégítik ki a casual és a (fél)profi játékosok igényeit is. A legtöbb felhasználó azonban arról számolt be az elmúlt időszakban, hogy irreálisan nehéz meccseket kapnak. Mindezt megfejelve azzal, hogy 10 nyert meccs esetén is Silver környékére osztja be őket a játék és nem is tudnak onnan kikeveredni. Manapság több weboldal is figyeli a Counter-Strike 2 statisztikáit, a CSStats igazán érdekes információval jelentkezett a napokban.

Dust 2 Counter-Strike statisztika - CSSSTATS

Dust 2 Counter-Strike statisztika – CSSSTATS

Több mint 3 millió játékos adatait vizsgálva arra jutottak az oldal készítői, hogy gyakorlatilag a LE, LEM, SMFC és Global Elite rangok jelenleg nem léteznek a pályákon. A játékosokat Silver 1 és DMG közé szorítja be a játék. Nem csak demotiváló lehet ez sokak számára, de adott mennyiségű játékosnak 4 ranggal kevesebb helyen osztozik, mely nem túl kiegyensúlyozott meccseket szülhet. Remélhetőleg a Valve hamarosan a rangok eloszlásán is finomít.

Ezeket a parancsokat még mindig hiába keresed Counter-Strike 2-ben

×