A Counter-Strike 2 megjelenése után három hónappal sem csillapodik a hype, a játékosok a jobbnál jobb skinek reményében nyitogatnak.

2024.01.14. – A Counter-Strike és a virtuális ládikók nyitása bizony az elmúlt években komolyan egymásba fonódott. A Counter-Strike 2-vel kapcsolatos hype pedig csak emelt a téten. Sok olyan tartalomgyártó is eszeveszett ládanyitásokba, kés- és kesztyűvadászatba kezdett, aki talán még sosem játszott a Valve FPS játékával előtte. A Valve ráadásul egy közösségi piacot is teremtett a CS köré, ahol a felhasználók eladhatják vagy épp megvehetik az adott skineket. Természetesen annak az esélye meglehetősen kicsi, hogy valaki igazán nagyot nyisson, ám mindig ott lebeg a levegőben.

A két első ilyen láda a 2013-ban debütált, körülbelül egy évvel a Counter-Strike: Global Offensive megjelenése után. Egészen pontosan a CS:GO Weapon Case és az eSport 2013 kollekcióra kell gondolni. Több ikonikus skint is ismerhetnek a játékosok ezekből, elég csak a Case Hardened AK-47 skinre gondolni. Ezt követően azonban nem volt megállás, az egyes Majorök is dedikált matrica és szuvenír ládikókat kaptak, de több közösségi alkotás is visszaköszöntött a játékban. Úgy tűnik, hogy 2023-ban sem pihentek a játékosok.

Eszméletlen sok Counter-Strike 2 ládát nyitottak az elmúlt hónapban is

A Valve a Counter-Strike 2-ben sem vette ki a mechanikát, hiába bírálták őket sokan. Ráadásul az elmúlt évek változtatásainak (többé nem lehet cserélni kulcsokat) köszönhetően minden egyes, kulccsal történő ládanyitás 2.35 eurót hoz a cég konyhájára, attól függetlenül, hogy mit nyitnak a ládikóból az ártatlan felhasználók. A CS2 Case Tracker oldala pedig aktívan figyeli ezeket a nyitásokat.

Counter-Strike 2 ládanyitások

Jól látható, hogy az aktívan dropoló, azaz a heti szintlépés után legnagyobb eséllyel kieső ládákat nyitják a legtöbben, de a ritkább ládákból mint például a Clutch Case is százezreket nyitnak a játékosok. Szintén népszerű a kulcs nélküli Anubis Collection Package, mely jóval rosszabb esélyekkel dolgozik, mint egy átlagos láda. Az oldal mérései alapján közel 23 és fél millió nyitás történt 2023 decemberében, a valós szám pedig még ennél is magasabb lehet. Jól látható, hogy a nyitási kedv a Counter-Strike 2 megjelenése után három hónappal sem csökken, a Valve pedig továbbra is több millió dollárt keres csak a kulcsokból.

Több probléma is van még a játékkal:

Teljes káoszba fulladt az első Counter-Strike 2 Major kvalifikációja

×