Igazán az RGB fanok fogják értékelni azt a hatalmas PC hűtőkből álló kijelzőt, amin még videojátékozni is lehet. A Doom azért veszélyes rajta.

2024.01.13. – Lefogadom, hogy ha te is nagy RGB rajongó vagy, akkor próbáltál már csak azért minél több hűtőventilátort belepakolni a PC-gépházba, hogy minél szebb színekben ragyogjon. Ez igazából egy természetes folyamat és van tudományos magyarázat is arra, hogy miért szeretjük mi játékosok az RGB-t. Van, aki annyira szereti, hogy az 1200 W RGB fénnyel telepakolt gépe szinte az utcát is bevilágítja. Néhány PC-modder pedig most úgy döntött, fog 200 darab RGB ventit és összeköti őket egyfajta kijelzővé.

A cucc persze mondhatni elég kevés pixelt tartalmaz, ha mondjuk 1 darab ventit egy pixelnek veszünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne alkalmas játékra. Egy kis bemutatóban, amit a készítők a Redditen tettek közzé, jól látható, hogy nem csak kisvideók lejátszásra alkalmas, de még olyan játékok is élvezhetők, mint a Tetris. Oké, oké, valójában a Doom is megy rajta, bár annál már elég nehéz kivenni, hogy mi is történik. Főleg akkor, ha kicsit hajlamos vagy a színtévesztésre.

We built a screen using 200 RGB fans and played DOOM. ‘be quiet!’ provided all of the RGB fans for this project.
byu/DaKrazyKid inpcmasterrace

A fenti videó a hírhedt Nyan Cat animációjával kezdődik, majd a Peanut Butter Jelly Time című régi-régi mém következik. Aztán látható egy kis Tetris, ami egyébként is így meglepően jól játszható. Mindezt megkoronázta a az 1993-as Doom futtatása. A videó zárásaként Rick Astley énekli a Never Gonna Give You Up-ot.

A készítők szerint a projektben használt összes ventilátort a Be Quiet! cég biztosította. A megvalósítás a SignalRGB nevű programmal készült, ami egy ingyenes alkalmazás, ami lehetővé teszi az összes RGB-eszköz együttes használatát és szinkronizálását. A kommentek alapján úgy tűnik, hogy nagyon sok RGB fannak tetszik az ötlet, bár azért van egy olyan érzésem, hogy nem fogd erre lecserélni a monitorodat. Viszont ha sok RGB ventid van otthon elfekvőben, akkor már tudod mit kell tenned velük!

Ezt láttad már?

Brutál erősen indul az év: 5 kihagyhatatlan játék, ami januárban jön

×