Ritka az olyan január, mint amilyen a 2024-es, mert az év első hónapjához képest elképesztő premierek lesznek PC-re, PS-re, Xboxra és Switchre is.

Gábor János

2024.01.12. – Amikor lecseng az ünnepi szezon, a gaming piac is megpihen kicsit, és a januári időszakban inkább komótosan csordogál, mint pörög. A kiadók ritkán időzítenek erre a hónapra AAA premiereket, aminek az az oka, hogy a gamerek karácsony előtt kiköltekeznek, és nem feltétlenül szánnak további tízezreket videojátékra – pláne azután, hogy jó eséllyel bevásároltak az év végi kiárusítások valamelyikén. A lendület idén se veti szét a januári kínálatot, DE van néhány akkora megjelenés, hogy a fal adja a másikat, így 2024 első hetei máris izgalmasabbak, mint amilyen az év eleje általában lenni szokott.

Ez az öt várva várt videojáték éppen januárban érkezik

Prince of Persia: The Lost Crown

A Prince of Persia: The Lost Crown a sorozat rajongói és potenciális új játékosai számára egyaránt kötelező videojáték. Az Ubisoft az elmúlt évtizedben szunnyadóban hagyta a Prince of Persia-sorozatot, de 2024-ben minden megváltozik, és a klasszikus akció-kalandjáték visszatér oldalnézetes platformjátékos gyökereihez. A franchise legújabb címe az anime és a metroidvania hatását ötvözi. A térkép kiterjedt, a mozgás és a harc frenetikus, az idővel feloldható új képességek sokasága energikus, szóval látszólag minden együtt van ahhoz, hogy óriási kalandban legyen részünk az istenek és a hősök korában.

Ekkor érkezik: január 18.

Előrendelhető, ezekre a platformokra: PC, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch.

Turnip Boy Robs a Bank

A Turnip Boy Robs a Bank elődje, a Turnip Boy Commits Tax Evasion a Tom’s Guide szerint „elragadóan bugyuta keveréke a online humornak, az old-school RPG-hatásoknak és a cuki grafikának, ami még bájosabbá teszi a történetét egy bajkeverő répáról, aki bűnöket követ el”. A korábbi epizódban ugye adót kellett csalni, de a folytatás ennél is súlyosabb vétkeket tartogat. Turnip Boy ezúttal minden idők talán legfurcsább bankrablásában vesz részt: csatlakozik a félelmetes Pickled Ganghez, akik a túszejtéstől és a darkwebről vett durva eszközöktől se riadnak vissza, hogy bejussanak a Botanical Bank páncéltermébe. Felülnézetes roguelite shooter móka. Erősen esélyes, hogy ez a rész is legendás lesz.

Ekkor érkezik: január 18.

Előjegyezhető, vagy -rendelhető, ezekre a platformokra: PC, Xbox, Nintendo Switch.

The Last of Us Part II Remastered

Közfelkiáltással kijelenthető, hogy a The Last of Us Part II Remastered eredeti változata igazi mestermű, sőt, a PS4-éra legjobb játékai között foglal helyet. A Naughty Dog korábban már készített hozzá ingyenes 60 fps-es frissítést, de januárban végre megérkezik a kifejezetten PS5-re épített, felújított és kibővített változata. A The Last of Us Part II Remastered a vizuális frissítés mellett egy új, No Return nevű roguelike túlélőmóddal is kiegészül, amiben számos játszható karakter közül választhatunk, köztük olyanokat is, akik a sorozat történetében először válnak játszhatóvá. További újdonság az eredetiből kihagyott pályák megjelenése, több új karakteröltözék, valamint egy-egy gitáros és speedrunning mód.

Ekkor érkezik: január 19.

Előrendelhető, vagy upgrade-elhető PlayStation 5-re.

Like a Dragon: Infinite Wealth

A Like a Dragon: Infinite Wealth az újrakeresztelt Yakuza sorozat legújabb epizódja, a Like a Dragon: Ishin és a Like a Dragon: Gaiden után. Ichiban Kasuga visszatér, és az Infinite Wealth-ben Hawaii napsütötte partjaira utazik, majd összeáll a sorozat másik főszereplőjével, Kazuma Kiryuval, hogy együtt vegyék fel a harcot a szervezett bűnözéssel, és egy sor őrült mellékküldetést teljesítsenek, Japánban, illetve Honoluluban. Ha számodra új a franchise, akkor vigyázz: a közelmúltbeli spinoffokkal ellentétben a Like a Dragon: Infinite Wealth a 2020-as Yakuza közvetlen folytatása, így újoncként nem biztos, hogy ezzel a játékkal érdemes kezdened az ismerkedést a sorozattal.

Ekkor érkezik: január 26.

Előrendelhető PC, Xbox, PlayStation platformokra.

Tekken 8

Amíg a műfaj 2023-as főszereplői a Street Fighter 6 és a Mortal Kombat 1 voltak, addig 2024-ben – és ez már januárban eldőlt – a Tekken 8-nak áll a zászló. A Bandai Namco régóta futó verekedős sorozatának legújabb darabjában sok ismerős arc visszatér. A Tekken 8 felrázza a dolgokat azzal, hogy filmes hangulatot ad az akcióknak és új harci elemeket vezet be, például a Heat Gauge rendszert, ami a könyörtelen ütlegelésért jutalmazza a játékosokat. Talán nehéz lesz egy 30 éves franchise-t frissnek érezni, de eddig úgy tűnik, hogy a történetmesélés, a túlzásba vitt harci koreográfiák és a támadások kombinációi új lendületet adnak a márkának.

Ekkor érkezik: január 26.

Előrendelhető PC, Xbox Series X|S és PlayStation 5 platformokra.

A január erősnek ígérkezik a Game Passon is:

8 egészen remek játék jön a Game Pass kínálatába januárban

×