Az ünnepi holtidőszak után a legnagyobb gyártók magasabb fokozatra kapcsolnak. Minden árszegmensre tartogat izgalmakat január.

2024.01.03. – Az elmúlt időszakban rengeteg pletyka kapott szárnyra a hardveres iparágban. Nem véletlenül, hiszen a január igazi dömping lehet a legtöbb gyártó számára. A legtöbben talán az Nvidia új videokártyáit várják, ám ez csak egy töredéke a gamerek számára is érdekes megjelenéseknek. A legtöbb óriáscég készül valamilyen termékkel januárban, nem véletlenül. Január nyolcadikától kezdetét veszi a CES 2024 konferencia, melynél nincs is nagyon jobb felület a bejelentésre. Az AMD ezúttal nem készül élő eseménnyel, hiszen a Ryzen 8000(G) szériát már leleplezték December első felében.

Az Nvidia tehát a Super kártyákkal készül a gamerek számára, egészen pontosan három példánnyal. Az AMD sem hagyja VGA nélkül a középkategóriát, erre nemrégiben derült csak fény. Ezen kívül számíthatunk új MSI, Gigabyte és ASUS termékekre is. A perifériák rajongói is izgatottan várhatják majd a CES 2024 eseményt, a Cherry-Xtrfy biztosan bejelent egeret, billentyűzetet és fejhallgatót is.

Ezeket a dátumokat érdemes várni a gamereknek – Íme az izgalmas január

A Videocardz a rendelkezésre álló hivatalos és pletykált információk alapján össze is állított egy listát a januári megjelenésekről. Érdemes ezt némi óvatossággal kezelni, ám az elmúlt időszakban nem igazán hibázott az oldal.

Gamer hardverek - Nvidia - Intel - AMD - Asus

Nézzük is a legfontosabbakat:

  • Január 8. – Nvidia RTX 40 Super kártyák bejelentése
  • Január 8. – Az új Intel processzorok bejelentése (gyengébb Raptor Lake Refresh és hordozható egységek)
  • Január 16.-17. – RTX 4070 Super megjelenése és a kártya tesztjeinek publikálása
  • Január 23.-24. – RTX 4070 Ti Super megjelenése és a kártya tesztjeinek publikálása
  • Január 24. – AMD RX 7600 XT megjelenése
  • Január 30.-31. – RTX 4080 Super megjelenése és a kártya tesztjeinek publikálása

Jól látható, hogy a csúcsperifériák, csúcshardverek mellett azért az alsóbb kategóriának is jut majd valami. Az Intel gyengébb és ennek köszönhetően olcsóbb 14. generációs processzorai is januárban érkeznek, de az AMD az RX 7600 XT megjelentetésével a középkategória alján is remek választás lehet majd. Érdemes lesz figyelni az oldal hasábjait, hiszen minden újdonságot részletesen is bemutatunk majd.

Videojátékkal bizonyították, hogy csökkentik a férfiak agresszivitását a női könnyek

×