Vannak olyanok, akiknek óriási segítség lesz az az eszköz, ami tulajdonképpen egy szájba illeszthető egér. Görgetni lehet majd vele a weboldalakat a nyelvünkkel.

2024.01.11. – Teljesen megértem azokat, akik számára az egér egy boomer cucc. Eleve játék közben az ember keze, ujjai elfáradnak, mindig kell hozzá hely, egérpad, és ha épp eszünk valamit, folyton összekenjük. Így aztán szerintem sokan örülni fognak, hogy a CES 2024-en bemutattak egy olyan eszközt, ami bizonyos értelemben egy egér, amit a szájba kell illeszteni. Ezek után a nyelvünkkel tudunk weboldalakat, illetve telefonon bármit görgetni. Jópofa, mi?

A MouthPad^ tulajdonképpen egy olyan trackpad chip, ami a szájpadlásra kerül, és képes érzékelni a nyelv mozgását, így tudunk görgetni, kattintani, gépelni, telefonálni, sőt még sakkozni is.

„Ez egy egér a szájnak” – mondta Corbin Halliwill, az készítő Augmental szoftvermérnöke.

A cél nemes!

Persze jogos lehet a kérdés, hogy mi értelme egy olyan egérnek, amit nyelvvel kell irányítani? A dolog hátterében egy igenis jogos érv áll, hiszen segíteni tudnak a hátrányos helyzetben élőkön. Az Augmental célja egy olyan eszköz létrehozása volt, ami segít a fogyatékkal élőknek, különösen a kézkárosodással vagy bénulással szenvedőknek. Számunkra bizony egy okostelefon vagy egy egér használata is nagy nehézséget okoz. A MouthPad^ Bluetooth-on keresztül bármilyen telefonhoz vagy számítógéphez csatlakoztatható.

 

 

Persze nem a fogyatékkal élők lehetnek az egyetlenek, akik számára hasznos lehet az eszköz. A kezüket sokat használó szakemberek, például gépészek, sebészek is nagy érdeklődést mutattak az eszköz iránt. A vállalat űrhajósokkal is tárgyalt, akik a Nemzetközi Űrállomáson szeretnék kipróbálni. A termék várhatóan még idén piacra kerül, a már most elő lehet rendelni a weboldalukon.

A MouthPad^ átlátszó a fogak körül, a közepén pedig egy aranyszínű érintőpad található, amely a nyelv érintkezési pontja. Belül van egy erőérzékelő is, ami a bal és jobb kattintásokat érzékeli, vagy más gyorsbillentyű lehetőségekhez lehet hozzárendelni. Enni nem lehet vele, de mint kiderült, inni igen. Az akkumulátor jelenleg körülbelül öt órát bír, de az Augmental reméli, hogy a következő verzióban ezt nyolc órára bővíthetik. Te mit szólnál egy ilyen egérhez a szádban?

Ezt láttad?

Bírod a rejtvényeket? Akkor ezek a játékok direkt Neked készültek

×